Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Renault T Sport Trophy – nový pretekár

Nedávno začal Renault predstavovať výkonnejšie a rýchlejšie verzie svojich sériových automobilov. Takou bude aj novinka, ktorú predstavia na autosalóne v Moskve. Konať sa bude od 27. augusta do 7 septembra.

Automobil, ktorý predstavia na autosalóne, bude najnovším výtvorom dielne Renault Sport Technologies. Bude to typický show car. Na prvotnej skici ohromí dizajnom evokujúcim vysoký výkon a dobrú aerodynamiku.

Po predstavení na moskovskom autosalóne automobil vstúpi do fázy intenzívneho testovania. V roku 2015 už bude jazdiť v seriáli World Series by Renault. Tento šampionát vychoval v priebhu desaťročí mnoho skvelých jazdcov.

V roku 2015 pribudne nová kategória, show car. Renault Sport Trophy je unikátne vozidlo, ktoré vytvorili špeciálne pre preteky. Novinku zaradia do pretekov typu single-model. Pôjde tak o kategóriu automobilov, v ktorej bude jazdiť len jeden modelový zástupca.

Pri vývoji mysleli konštruktéri hlavne na rýchlosť a výkon. Očakáva sa, že automobil si získa obľubu medzi tímami, pretekármi a fanúšikmi. Špecifikácie automobilu prezradia jeho zaradenie.

Vozidlo využíva karbónový monokok, ktorý vyrobila firma Dallara. Motor prichádza z divízie Nismo, čo je zárukou vysokého výkonu – vyše 367 kW (500 k). Sedemstupňovú sekvenčnú prevodovkou vyrobila spoločnosť Sadev. Hmotnosť prázdneho vozidla bude približne 1 100 kg. Na koncepte spolupracuje aj Michelin, ktorý dodá špeciálne pneumatiky.

MM, Renault

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov