Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Citroen vyrobil 300 000 vozidiel modelu DS3

Model DS3 pri predstavení zatriasol automobilovými tradíciami. Napriek tomu oň prejavilo záujem veľa zákazníkov, čo dokazuje aj počet vyrobených kusov. Od roku 2009 ich vyrobili 300 000.

Citroen DS3 je k dispozícii so širokým rozsahom prispôsobiteľných funkcií. Zákazník môže zvoliť vlastnú formu individualizácie interiéru aj exteriéru. Na výber je dvojfarebné lakovanie, vlastný farebný odtieň, či odlišné interiérové prvky.

Vďaka týmto možnostiam je malý Citroen veľmi obľúbený. V meste Poissy, kde tento model produkujú, v uplynulých dňoch vyrobili vozidlo s poradovým číslom 300 000. Tento konkrétny kus nesie štítok Origine France Garantie.

V súčasnosti vyrábajú v Poissy limitovanú edíciu So Irresistible. Automobil je lakovaný do Perla Nera čiernej farby. V tejto edícii vyrobili aj výročný kus. V sériovej výbave sú Full LED svetlomety s nezameniteľným dizajnom.

Nedávno predstavená modernizácia zaujme hlavne prednými svetlometmi. Tie kombinujú xenónovú výbojku a vysokosvietivé diódy. Táto inovácia bola výrazná len v oblasti predných svetlometov, čím odlíšila model od predchádzajúcej verzie.

V interiéri novej edície je dotyková obrazovka, ktorá zobrazuje aj pozoruhodnosti aktuálneho mesta v 3D obraze. Na zadných bočných oknách a palubnej doske sú laserom vyryté obrazce. Model má 17-palcové disky s dizajnom Aphrodite diamant-cut.

Výročný model dostal do výbavy tiež parkovaciu kameru a nový systém Active Brake. Ide o samočinný brzdný systém, ktorý dokáže zabrániť zrážke – okrem zvukových a obrazových varovaní aj aktiváciou bŕzd.

Na pohon slúži 1,6 litrový vznetový motor BlueHDi. Má výkon 88 kW (120 k) a je prepojený so 6-stupňovou manuálnou prevodovkou. Spĺňa emisnú normu Euro 6. Kombinovaná spotreba paliva je len 3,6 l/100km čomu zodpovedajú hodnoty emisií na úrovni 96 g CO2 na kilometer.

MM, Citroen

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov