Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Opel odhalil zamaskovanú Corsu

Jeden z najdôležitejších modelov značky Opel – Corsa – sa čoskoro dočká výraznej inovácie. Opel prednedávnom zverejnil fotografie zamaskovaného automobilu.

Opel oficiálne potvrdil, že dosluhujúca Corsa dostane nasledovníka už tento rok. S predajom Corsy D začali už v roku 2006. Odchádzajúci model vydržal na trhu malých automobilov 8 rokov, čo je v tejto triede úctyhodný výsledok.

Opel tak predišiel rôznym špekuláciám na internete a oficiálne potvrdil, že nová Corsa s interným označením E poputuje k prvým zákazníkom už koncom tohto roka. Prvotné plány však boli udržať súčasnú verziu na trhu ešte do budúceho roka.

Opel Corsa E Opel Corsa E

Konkurencia nespí a mnoho menších automobilov predstihlo Corsu vo viacerých smeroch. Zamaskovaný automobil preháňajú testovací jazdci v Nemecku, juhozápadne od Frankfurtu nad Mohanom.

Novinka príde s novo vyvinutým podvozkom a lepšie naladeným riadením. Pohonnou jednotkou bude nový 1,0 litrový trojvalcový benzínový motor, ktorý Opel prepojil so šesťstupňovou manuálnou prevodovkou. Maximálny výkon je 85 kW (115 k), za ktorý vďačí okrem iného aj preplňovaniu turbodúchadlom.

Opel Corsa E Opel Corsa E

Pre porovnanie rozdielnych vlastností sprevádzajú prototyp aj súčasné Corsy s motorom 1,4 a 1,4 Turbo. Tie dosahujú výkon 74 kW (100 k) respektíve 88 kW (120 k).

Obrovský skok medzi Corsou D a E je viditeľný už na prvý pohľad. Touto vetou prezentoval novinku generálny riaditeľ Dr. Karl Thomas Neumann. Pochvalu dostane aj novinka 1,0 Ecotec a lepšie odhlučnenie. My si však na nezamaskovaný automobil budeme musieť ešte chvíľu počkať.

MM, Opel

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov