Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Alpina B4 Biturbo

Dvorný úpravca mníchovských automobilov BMW, značka Alpina, predstavila nový model. Novinka z dielne BMW, rad 4, prešla výraznými zmenami a poskytne odlišnosti v oblasti technológie pohonu a dizajnu.

Filozofia Alpiny stojí na niekoľkých pilieroch. Medzi ne patria aj vysokú krútiaci moment, nádherný zvukový prejav, presné vedenie vozidla na ceste a ľahké prepĺňanie. Všetky tieto aspekty aplikovali aj v prípade novinky B4 Biturbo.

Novinka má, podobne ako rad 4, veľa spoločných komponentov s modelovým radom 3. Upravená pohonná jednotka (radový 6-valec) vydoluje zo  zdvihového objemu 3,0 litra výkon 301 kW (410 k) a maximálny krútiaci moment  600 Nm.

Kabriolet zvládne 100 km/h za 4,5 sekundy, kupé s pohonom všetkých kolies už za 4,0 sekundy. Výfuková sústava od známeho úpravcu Akrapoviča má hmotnosť o 7,5 kg nižšiu, než bežná verzia.

BMW ALPINA B4 BITURBO BMW ALPINA B4 BITURBO

Moderná 8-stupňová športová automatická prevodovka umožňuje dynamickú jazdu pri zachovaní nízkej spotrebe paliva. Adaptívne športové odpruženie  Alpina poskytne precízne jazdné vlastnosti.

Maximálna rýchlosť automobilu je 300 km/h. Priemerná spotreba je podľa výrobcu hlboko pod hodnotou 10 l/100km. Podľa technických údajov vozidlo spotrebuje 7,6 l/100 km, pričom produkuje 177 gramov CO2 na kilometer.

Na exteriéri zaujmú 20-palcové kolesá a dve eliptické koncovky výfuku. Ďalšími znakmi každého vozidla v úprave Alpina je špeciálny predný a zadný nárazník s nápisom Alpina.

BMW Alpina B4 je k dispozícii ako kabriolet a kupé; to na prianie vybavia pohonom všetkých kolies xDrive. Zabezpečí čo najlepšiu trakciu a prenos krútiaceho momentu na vozovku.

MM, Alpina

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov