Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Audi A3 1,4 TFSI ultra

Novinka z dielne ingolštadtského výrobcu dostala do názvu prívlastok ultra. Pod týmto označením vyrába Audi vozidlá s nízkou spotrebou paliva a emisiami CO2.

Novinka Audi A3 s motorom 1,4 TFSI aj napriek ekonomickému zameraniu uspokojí i športovejšie založených vodičov. Motor má výkon 110 kW (150 k) a maximálna rýchlosť je 220 km/h. Zrýchlenie z 0 na 100 km/h zvládne model za 8,1 sekundy.

Kombinovaná spotreba len 4,7 l/100km zodpovedá hodnotám emisií 109 g CO2 na kilometer. Trojdverový model je v ponuke s manuálnou 6-stupňovou alebo automatickou 7-rýchlostnou S-tronic prevodovkou.

Pohonná jednotka využíva odpájanie valcov, čím dokáže reálne usporiť palivo. Model s označením ultra je v ponuke ako trojdverový, päťdverový Sportback, sedan a štýlový kabriolet.

Audi tiež ponúka model ultra s motom 1,6 TDI a výkonom 81 kW (110 k). Priemerná spotreba je len 3,3 l/100 km a emisie dosahujú úroveň 88 g CO2 na kilometer. Ultra modely od Audi sú príkladom skĺbenia úspornosti a športovosti.

Audi predáva modely s TDI motormi a označením ultra v modelových radoch A4, A5, A6 a A7. V celom portfóliu tohto výrobcu je 22 modelov s označením ultra, ktoré produkujú nižšie emisie a dosahujú nižšiu spotrebu ako porovnateľné motorizácie.

Okrem úsporných modelov, ktoré poháňa vznetový motor, ponúka Audi aj plug-in hybridné pohonné jednotky a vozidlá na CNG. Ten je v súčasnosti rozšírený v západnej Európe, v našich podmienkach je jeho použitie menej rozšírené.

MM, Audi

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov