Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Nissan Leaf s prvkami Nismo

Nissan Leaf je elektromobil. Je teda určený zákazníkom so zodpovednosťou voči životnému prostrediu. Ak chcel nový majiteľ svoje auto odlíšiť od iných leafov, nemal prakticky žiadnu možnosť. Až donedávna.

Nissan predstavil dizajnové úpravy na elektromobil Leaf. Spoluautorom je športová divízia Nismo, ktorá upravuje pre automobilku aj model GT-R. Koncom roka divízia Nismo zapracuje aj na zvýšení výkonu. Pôjde tak o prvú úpravu výkonu sériového elektromobilu tuningovou spoločnosťou.

Leaf je najpredávanejším elektromobilom na svete. Doteraz našlo majiteľa vyše 110 000 kusov. Aero Performance Tuning Kit preto predstavili pri príležitosti 30. výročia motoristického športu divízie Nismo.

Úprava dodáva automobilu športový štýl. Automobil nalakujú do matnej šedej farby Dark Matte Grey. Zmenený je predný a zadný nárazník. Ten doplnili menším difúzorom a pridali spojler. Na vozidle sú modré pruhy, ktoré symbolizujú nulové emisie.

Nissan Leaf Nismo Nissan Leaf Nismo

Pod čiernym diskami z ľahkých zliatin s priemerom 18 palcov sú brzdové strmene, ktoré majú na rozdiel od bežných červených sýto modrú farbu. Odkazujú tak na spätné využívanie energie pri brzdení.

Predné svetlomety používajú LED, denné svietenie taktiež zabezpečujú silné diódy. Vnútorné okraje svetlometov majú čiernu matnú farbu. Vozidlo je bližšie k zemi o 30 mm vďaka športovému odpruženiu.

Nissan Leaf Nismo Nissan Leaf Nismo

Technici neobišli ani riadiacu jednotku motora. Pedál akcelerátora reaguje spontánnejšie. Zrýchlenie sériového automobilu z 0 na 100 km/h je za 10,5 sekundy. Po úprave riadiacej jednotky technici hovoria o lepšom čase.
Na niektorých trhoch je tento kit už v ponuke. Predaj v Európe závisí od reakcií publika z výstaviska v Lipsku, kde túto úpravu predstavili pre starý kontinent.

Okrem úpravy elektromobilu Nissan pripravil Nismo ďalšie príslušenstvo aj pre modely 370Z, Juke a Juke Nismo. Ide o špeciálny predný a zadný spojler, vonkajšie kryty zrkadiel, viečko palivovej nádrže a B-stĺpiky. Tie sú z uhlíkových kompozitov.

MM, Nissan

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov