Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Kia Sportage víťazom v kategórii štúdie J.D. Power 2014

Značka Kia sa vôbec prvýkrát umiestnila v rebríčku Top 10 najlepších výrobcov.

Kia Sportage zvíťazila  v štúdii J.D. Power 2014,  zameranej na spokojnosť majiteľov vozidiel (Vehicle Ownership Satisfaction Study) a získala najvyššie možné ocenenie v kategórii kompaktných SUV. Spoločnosť Kia Motors sa vôbec prvýkrát v histórii dostala do prvej desiatky najlepších výrobcov.

Svoju spokojnosť s automobilom zaznamenávalo viac ako 18 000 nemeckých vodičov do veľmi podrobného online prieskumu. Hodnotili kvalitu, spoľahlivosť, príťažlivosť a výhodné prevádzkové náklady svojich vozidiel.

Podľa štúdie je Kia Sportage s výsledným skóre 83,6 % na prvej priečke spokojnosti vodiča so svojim vozidlom v kategórii kompaktných SUV a celkovo jej patrí 6. miesto.

Majitelia však z pohľadu spokojnosti vysoko hodnotili aj model cee´d , ktorý sa umiestnil na druhom mieste v kategórii kompaktov (81,2 %). Kia Rio je na treťom mieste v kategórii malý automobil (81,3 %) a Kia Venga získala štvrtú pozíciu v kategórii malých MPV (77,4 %).

V celkovom rebríčku hodnotenia automobiliek sa značka Kia vyšplhala na 10. miesto, to znamená o päť priečok vyššie, ako v roku 2013, kam vystúpila zo 17. pozície z roku 2012. To dokazuje dlhodobý pokrok v spokojnosti zákazníkov s touto značkou.

Kia Sportage je najpredávanejším modelom tejto značky. Iba v Európe sa v roku 2013 predalo 89 553 vozidiel, čo predstavuje medziročný nárast o 10,5 %. Výrobná prevádzka neďaleko Žiliny Kia Motors Slovakia od začiatku tohto roka vyrába vylepšenú Kia Sportage, ktorá úspešne nadväzuje na predajné úspechy svojej predchodkyne.

Zdroj: kia (šr)

Sportage_JDPower

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov