Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Prvá flotila SEATov Leon TGI opustila Martorell

SEAT Leon 1.4 TGI  je najnovším príkladom využívania CNG. Je jedným z najúspornejších automobilov na trhu a má maximálny dojazd 1.360 kilometrov na náplň obidvoch palivových nádrží.

V režime prevádzky na plyn, čo je najekonomickejšia a najekologickejšia alternatíva, je dojazd 420 kilometrov; benzínová nádrž s objemom 50 litrov umožňuje absolvovať ďalších 940 kilometrov, čo je najväčší dojazd v segmente.

Leon TGI dosahuje pri aktuálnej cene stlačeného zemného plynu v Španielsku náklady na palivo iba 3,50 € na 100 kilometrov. To znamená, že jazda z Barcelony do Madridu vyjde približne na 20 €, teda asi o tretinu menej voči nafte a o polovicu menej voči benzínu. Technológia CNG okrem toho, v porovnaní s benzínom, redukuje emisie CO2 o 25 %. Pri prevádzke na CNG dosahuje Leon TGI hodnotu emisií CO2 iba 94 g/km.

SEAT predáva modely poháňané CNG na trhoch ako Nemecko, Taliansko, Švédsko, Rakúsko, Švajčiarsko a Holandsko, kde existuje adekvátna infraštruktúra čerpacích staníc na stlačený zemný plyn.

SEAT, DK

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov