Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Lancia Ypsilon Elefantino – móda medzi automobilmi

Talianska značka Lancia, patriaca Fiatu, neprežíva najlepšie časy. Fiat sa snaží aspoň čiastočne presadiť Lanciu na domácom talianskom trhu a tak uvádza čas od času špeciálne edície. Tentokrát sa dočkal najmenší model Ypsilon.

Lancia Ypsilon je pritom v Talianskudruhým najpredávanejším automobilom v segmente B. V zahraničí sa však značke dobre nedarí. Všetky modely sú vlastne len v inom kabáte preoblečené vozidlá Fiat a Chrysler. Ypsilon má napríklad technický základ vo Fiate 500.

Lancia Ypsilon Elefantino Lancia Ypsilon Elefantino

Módny Ypsilon Elefantino ponúka nové farebné kombinácie interiéru, exteriéru a veľa individualizácií podľa prianí zákazníka. Dizajn automobilu je jedinečný a k tomu prispieva aj nová lifestyleová edícia Elefantino.

Novinkou sú 3 rôzne štýly vozidla: Lime, Watermelon a Coconut. Každý z nich interpretuje najnovšie trendy v spoločnosti, kultúre, dizajne a móde, viditeľné na uliciach talianskych miest.

Lancia Ypsilon Elefantino je určená hlavne pre mladých ľudí, ktorí sledujú dizajnové trendy. Okrem verzie Elefantino je k dispozícii aj verzia Gold, Platinum a MomoDesign. Všetky sú jedinečné prvkami interiéru a exteriéru.

Lancia Ypsilon Elefantino Lancia Ypsilon Elefantino

Na pohon slúžia zážihové a vznetové pohonné jednotky. Základnou zážihovou je 1,2 litrový štvorvalec s výkonom 51 kW (69 k). Ten je k dispozícii aj na LPG. Ponuka pokračuje dvojvalcom TwinAir s preplňovaním. Vyvinie výkon 63 kW (85 k). V prípade verzie spaľujúcej CNG sa výkon zníži na 59 kW (80 k).

Vznetový motor je v ponuke len jeden: 1,3 litrový štvorvalec MultiJet so vstrekovaním CommonRail a výkonom 70 kW (95 k). Ide tak o najvýkonnejší motor v celej ponuke.

Model Ypsilon zostáva naďalej prevažne ženským autom. Iba 30 % z predaja putovalo k mužským zákazníkom.

MM, Fiat

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov