Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Zarobte na autovraku 30 až 50 eur

Namiesto problémov vám môže starý vrak priniesť trochu peňazí.

Na starom aute, ktoré už doslúžilo, môžete aj zarobiť. Sumu 30 až 50 eur za opotrebované vozidlo ponúka najväčší spracovateľ autovrakov v Žilinskom kraji ŽOS-EKO, s. r. o., Vrútky. Firma navyše príde po staré auto až k vám domov a bez poplatku ho odvezie na ďalšie spracovanie. Skrášlite si svoje okolie, uvoľnite parkovaciu plochu a zbavte sa starého auta za najvýhodnejších podmienok.

,,Odvoz zabezpečujeme nielen v rámci Žilinského kraja, ale aj Trenčianskeho a Banskobystrického. Výška príspevku za autovrak sa vypláca dohodou a závisí od jeho stavu a hmotnosti. Podmienkou, v súlade so zákonom, je najmenej 95 percentná celistvosť vozidla. V ŽOS-EKO vozidlo ekologicky rozoberieme, karosériu zlisujeme a jednotlivé suroviny dodáme na ďalšie spracovanie konečným spracovateľom. V súčasnosti vieme zhodnotiť staré vozidlo podľa typu na viac ako 90%,“ upozorňuje generálna riaditeľka ŽOS-EKO, s. r. o., Vrútky Jana Antošová.

Dodáva, že časti vozidiel vo veľmi dobrom stave firma ponúka opravovniam i jednotlivcom ako náhradné súčiastky. Najväčší záujem je o karosárske diely, ktoré sú najčastejšie poškodené pri drobných haváriách, ako sú nárazníky, dvere, zrkadlá a pod. Ceny takýchto dielov sú často symbolické.

V ŽOS-EKO je najčastejšie zošrotovaným starým autom Škoda Favorit, za ním nasleduje Škoda 120, ďalšie škodovky a po nich lady. Tieto značky tvoria až polovicu spracovaných autovrakov. Medzi spracovanými starými autami sú aj trabanty, wartburgy, fiaty a ostatné značky obľúbené  a dostupné za čias socializmu

V roku 2013 v ŽOS-EKO ekologicky spracovali 707 opotrebovaných vozidiel a od získania autorizácie v roku 2005, za posledných 9 rokov, to bolo spolu 10 208 opotrebovaných osobných a nákladných vozidiel. Okrem automobilov ekologicky zhodnotili aj 203 ton alkalických batérií a akumulátorov, zabezpečili spracovanie 35 ton prenosných batérií a akumulátorov a 28 ton opotrebovaných olejov.

ŠR

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov