Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Nissan na 24-hodinových pretekoch Le Mans

Jedny z najvýznamnejších pretekov, 24-hodinovka v Le Mans, sú prehliadkou technologických predností automobiliek. Nissan nechce zaostať a tak do dejiska vrcholového motoršportu tiež posiela svojich zástupcov.

Už v roku 2011 ukázal Nissan svetu, že je možné posadiť do automobilu jazdca, ktorý vzišiel z výcvikového programu. Dokonca skončil na stupni víťazov. Pre Nissan to bol mimoriadny úspech.

Za volant modelu Nissan JS P2, ktorý prevádzkuje Onroak Automotive, sa posadí víťaz dvoch pretekov GT Academy Alex Brundle. Jann Mardenborough, ktorý tiež odjazdí svoju časť pretekov na vozidle JS P2, debutoval v Le Mans v minulom roku. Teraz jazdí v sérii GP3. „Le Mans bude vždy pre mňa niečo mimoriadne. Bolo by dobré vrátiť sa do Le Mans a odísť s trofejou v rukách,“ prezradil Mardenborough.

Nissan Le Mans Nissan Le Mans

Alex Brundle jazdil za Nissan mnohokrát, no v pamäti máme aj rok 2012, keď za Nissa v Le Mans jazdil jeho otec Martin. „Je potešením znova reprezentovať Nissan v najvyššej triede pretekov, akým 24-hodinové Le Mans je,“ doplnil Alex.

Nissan Zeod RC bude riadiť medzinárodné trio jazdcov. Lucas Ordonez, víťaz GT Academy sa pripojí k Wolfgangovi Reipa, belgickému víťazovi GT Academy a japonskému pretekárovi Satoshimu Motoyama.

V posledných rokoch dosiahol program Nissan GT Academy veľa úspechov. Obsadenie 4 jazdcov na Le Mans prezentuje kvalitu pretekárov v GT Academy. Ďalším úspechom je trieda motora LM P2, ktorý bude poháňať 14 z 18-tich automobilov LM P2 triedy na Le Mans.

MM, Nissan

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov