Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Audi R8 LMS Cup

Automobilka Audi predstavila už dávnejšie športový model R8. V roku 2012 sa v Číne začala séria pretekov výlučne s týmto vozidlom. Pokračuje aj v súčasnej sezóne, opäť výlučne s vozidlami Audi R8 LMS Cup.

Až 24 vozidiel Audi R8 LMS Cup bude mať k dispozícii systém Push-to-pass. Po stlačení špeciálneho tlačidla sa na krátkodobo zvýši výkon motora o 37 kW (50 k). Toto zvýšenie výkonu môže byť rozhodujúce pri správnej taktike predbiehania súpera.

„Funkcia Push-to-pass je nový strategický komponent a umožní vodičom mnoho ďalších predbiehaní, súčasne sa však vozidlá stávajú prijateľnejšie pre životné prostredie,“ vysvetlil Rene Koneberg, vedúci oddelenia Audi Sport v Číne.

Aktuálna sezóna sa začína na juhokórejskej trati Yeongam. Ďalšie trate, na ktorých sa bude jazdiť, sú totožné s tými, na ktorých sa jazdia preteky F1. Preteky v Šanghaji sa budú konať spolu s majstrovstvami FIA World Endurance WEC.

Audi R8 sa osvedčilo ako vhodný technický základ pre pretekárske vozidlo. V pretekárskom automobile je vyše 50 % štandardných komponentov zo sériového modelu. Na pohon slúži motor V10 FSI a karosériu tvorí celohliníkový monokok pomenovaný Audi Space Frame (ASF).

Oddelenie Audi Sport v Číne ponúka zákazníkom široké škály služieb. Umožňuje športové tréningy s prideleným vozidlom, kurzy na získanie licencie pre motoristické preteky a poskytuje pretekárske vozidlá pre pohárové preteky.

Kalendár Audi R8 LMS Cup:
17.–18.05. Korea International Circuit, Yeongam, Južná Kórea (GT Asia)
26.–27.07. Fuji Speedway, Fuji, Japonsko (Super Taikyu)
16.–17.08. Sepang International Circuit, Sepang, Malajzia (GT Asia)
27.–28.09. Guangzhou, Čína
18.–19.10. Shanghai International Circuit, Shanghai, Čína (Sports Car Champions Festival)
31.10.–02.11. Shanghai International Circuit, Shanghai, Čína (WEC)

MM, Audi

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov