Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Nový Nissan X-Trail

Automobilka Nissan sa dôsledne pozrela na model X-Trail a vdýchla mu nový život. Tentoraz bude spoločným dielom s automobilkou Renault.

Tretia generácia X-Trailu sa presúva do kategórie crossoverov. Spolu s modelom Juke a Murano tak bude mať Nissan troch zástupcov v tejto perspektívnej skupine automobilov. Nanovo vyvinutý X-Trail mal svetovú premiéru na autosalóne vo Frankfurte v roku 2013. Do predaja sa model dostane na začiatku júla.

Prepracovali ho nielen po technickej stránke, ale najmä dizajnovej. Nissan ním zdôrazňuje svoje postavenie medzi crossovermi a stavia do popredia vlastný know-how pohonu 4×4, ktorý patrí k špičke.

Model X-Trail stojí na novej podvozkovej platforme, na ktorej Nissan spolupracoval s Renaultom. Ide o modulárnu platformu, ktorú nazvanú CMF. Nissan odklonil vývoj automobilu od klasických línii off-roadov a presunul ho ku crossoverom.

V prednej časti vozidla zaujme nová maska a LED denné svietenie. To ma originálny vzhľad bumerangu. V najvyššej výbave budú hlavné svetlomety vybavené LED technológiou pre stretávacie aj diaľkové svetlo.

Nissan X-Trail Nissan X-Trail

V interiéri nájde miesto až 7 ľudí. Posed na všetkých miestach by mal byť komfortný vďaka veľkorysému priestoru v kabíne. Novinkou sú elektricky otvárateľné zadné výklopné dvere a panoramatické sklenené strešné okno. X-Trail môže mať vo výbave najnovšiu generáciu systému Nissan Connect, ktorý umožňuje prístup do rôznych aplikácií a k rôznym internetovým funkciám. Môže sa spárovať s vodičovým smartfónom.

V motorovom priestore sa zo začiatku objaví 1,6 litrová vznetová pohonná jednotka. K dispozícii je buď s pohonom len prednej nápravy, alebo s pohonom všetkých kolies Nissan All Mode 4×4 najnovšej generácie.

Automobil sa vyrába v deviatich rôznych výrobných závodoch po celom svete. Už predchádzajúca verzia bola jedným z najpredávanejších modelov v portfóliu automobilky Nissan, tretia generácia chce v tomto trende pokračovať.

MM, Nissan

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov