Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


MINI Paceman Adventure – unikátny koncept

Z času na čas automobilky vyrobia koncept, ktorý sa nebude predávať, no zaujme širokú verejnosť. Toto je aj prípad automobilky MINI a štúdie Paceman Adventure. Inšpiratívne vozidlo sa však do reálnej premávky nikdy nedostane.

Vízia MINI do budúcnosti je vývoj nových, kreatívnych modelov. Spolupráca medzi mladými učňami a inštruktormi v závode BMW vyústila do unikátnej verzie MINI Paceman Adventure. Tá je odvodená od modelu MINI Cooper S Paceman.

Študentom sa podarilo premeniť Cooper S Paceman na dvojsedadlové auto s nákladným priestorom vhodným na rôzne veci v štýle pick-up. Upravili nielen karosériu vozidla, ale aj podvozkové dielce a interiér.

MINI Paceman Adventure MINI Paceman Adventure

Na pohon konceptu slúži prepĺňaný motor s výkonom 135 kW (184 k). Ten prevzali z pôvodného Cooper S Paceman. Prenos krútiaceho momentu na vozovku je zabezpečený pohonom All4, na rozbeh sa tak využívajú všetky 4 kolesá.

Interiér vozidla prešiel výraznými zmenami. Tou najviditeľnejšou je skrátenie priestoru pre cestujúcich. Zo štvorsedadlového modelu sa v tomto prípade stala dvojmiestna verzia s úložným priestorom hneď za prednými sedadlami. Nápadná je tiež exkluzívna zelená metalizovaná farba Jungle.

MINI Paceman Adventure MINI Paceman Adventure

Zaujímavosťou je tiež pevný nosič, ktorý umožňuje umiestniť náhradné koleso na strechu automobilu. Vozidlo je vhodné na jazdu po nespevnených cestách, šotoline či blate aj vďaka krátkym previsom vpredu a vzadu. Upravený je aj podvozok s vyššou svetlou výškou, čím sa zvýšili možnosti brodenia. Sacie potrubie vyviedli až k streche vozidla.

Nočné jazdy budú pre automobil bezproblémové vďaka prídavným svetlometom namontovaným na strešnom nosiči. O správnu priľnavosť sa postarajú špeciálne off-road pneumatiky s hlbokým zárezmi v behúni.

MM, BMW

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov