Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Alfa Romeo 4C na pretekoch série WTCC

V prvých pretekoch aktuálneho ročníka WTCC (Majstrovstvá sveta cestovných automobilov) v marockom meste Marakéš štartovala aj Alfa Romeo 4C. Nie však ako pretekárske vozidlo, ale vo funkcii Safety car. Stala sa tak stal oficiálnym Safety car pre sezónu 2014.

Alfu Romeo 4C vymenovali oficiálnym Safety car seriálu WTCC. Pre tento model ide o debut na podobnom podujatí. Za volant sa posadil portugalský jazdec Bruno Correia. Je oficiálnym vodičom Safety car od roku 2009. K dispozícii bude mať aj novú pretekársku kombinézu s logom Alfa Romeo.

Jedným zo základných bezpečnostných prvkov každých pretekov je špeciálne vozidlo, ktoré môže zasiahnuť za akýchkoľvek poveternostných podmienok a postarať sa o bezpečnosť jazdcov. Alfa Romeo 4C sa tejto úlohy ujala veľmi noblesne.

Pred niekoľkými týždňami si mohol Correia vyskúšať novú 4C na trati vo Valencii. Prezradil o nej: „4C má rýdzo športový charakter, ktorý patrí k duchu a tradícii Alfa Romeo. Je to veľmi rýchle auto s dobrým ovládaním aj vďaka šasi z uhlíkových vlákien. To pomáha, aby bol model 4C veľmi ľahký. Zvuk motora je fantastický a má auto má jedinečný vzhľad. Bude mi potešením ho riadiť počas celej sezóny.“

Alfa Romeo 4C Alfa Romeo 4C

Alfa Romeo 4C sa zúčastní na všetkých 24 pretekoch podujatia WTCC. Posledné sú, v súlade s tradíciou, naplánované na 16. novembra.

Model 4C poháňa 1,75 litrový zážihový štvorvalec s prepĺňaním. Maximálny výkon má hodnotu 176 kW (240 k) pri 6000 ot./min. Vďaka nízkej pohotovostnej hmotnosti (len 895 kg) sú jazdné parametre pôsobivé: zrýchlenie 0 – 100 km/h za 4,5 sekundy a maximálna rýchlosť 258 km/h. Pomer hmotnosti k výkonu je menej ako 4 kg/k. Litrový výkon motora je 101 kW (137 k). Rozloženie hmotnosti: 40 % na prednú a 60 % na zadnú nápravu.

MM, Fiat

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov