Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Mercedes predstaví koncept nového modelu v triede SAV

Automobilka Mercedes-Benz dlho čakala na výsledky predajov SAV modelu svojho konkurenta, značky BMW. Po dlhšej odmlke sa rozhodla konať a na blížiacom sa autosalóne v Pekingu predstaví koncept vozidla, ktorý bude vychádzať z modelu ML.

Trieda SAV nie je veľmi stará, priekopníkom v tejto oblasti je model X6. Aj keď sú naň protichodné názory, automobil sa predáva. Mercedes sa preto rozhodol získať časť predajov X6 a vyvinul koncept, ktorý by sa mal volať MLC. Konštrukčne vychádza z SUV modelu ML a s najväčšou pravdepodobnosťou sa bude vyrábať v Alabame.

Dieter Zetsche, výkonný riaditeľ spoločnosti Daimler, vyhlásil na valnom zhromaždení akcionárov: „Vidíme veľký potenciál pre Mercedes-Benz v kategórii kupé a SUV dohromady. Športovo štylizované kupé s pridanou hodnotou SUV poskytuje realistický pohľad pre sériovú výrobu modelu.“

Pohonné jednotky by mohli byť prebrané z triedy ML, možnosťou je aj rovnaká alebo podobná podvozková platforma. Podobne je to aj v prípade sesterských modelov značky BMW, X5 a X6. Bližšie informácie sú však stále neisté.

Predstavenie konceptu v Číne nie je náhodné. Pre Mercedes-Benz je to druhý najväčší trh po USA. V prvom štvrťroku vzrástli tržby Mercedesu v Číne o 48%. Naopak, predaje v USA sa zvýšili len o 5%. Mercedes tiež investuje do svojho čínskeho partnera, spoločnosti Beijing Automotive Group.

Čínsky závod, ktorý produkuje modely C, E a GLK sa rozširuje a v roku 2015 bude môcť vyrobiť až 200 000 vozidiel. Počíta sa aj s jeho rozšírením a zväčšením výrobnej kapacity. Do výroby sa na budúci rok dostane aj športovo orientovaný malý model SUV, typ GLA.

MM, autonews

Mercedes-Benz MLC

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov