Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Koncept Citroen DS 5LS R

Model DS 5LS R predstavuje v nadväznosti na DS3 Cabrio Racing a DS4 Racing nový štýl luxusných sedanov francúzskej automobilky.

Debut vozidla sa očakáva na autosalóne v Pekingu. Pod kapotou sa objaví 1,6 litrový preplňovaný motor s výkonom 220 kW (300 k) a krútiacim momentom 400 Nm. O prenos krútiaceho momentu na vozovku sa postará robotizovaná prevodovka s ovládaním pádlami na volante. Chýbať nebudú ani športovejšie brzdy a odpruženie. Automobil bude o 15 mm bližšie k vozovke, než produkčné modely.

Pri prvom pohľade na vozidlo zaujme karmínovo červený lak s matným a kovovým povrchom. Široké bočné lišty budú matne šedé. Dynamický charakter zdôrazňuje predný nárazník s LED denným svietením a stúpajúca bočná línia automobilu.

Citroen DS 5LS R Citroen DS 5LS R

Koncept je stojí na 20-palcových diskoch z ľahkých zliatin v uhlíkovej farbe, ktorú pretínajú karmínovo červené lúče.

Interiér vozidla je zameraný na luxus. Vnútro, vrátane prístrojovej dosky a volantu, je potiahnuté brúsenou kožou Alcantara. Sedadlá, prístrojová doska, horné dverové panely a stredová lakťová opierka sú poprešívané karmínovo červenou niťou. Volant má stred s červenou farbou, ktorá vystihuje luxusnejší a športovejší charakter automobilu.

Citroen DS 5LS R Citroen DS 5LS R

Koncept vozidla môže byť budúcou podobou novej generácie automobilov Citroen vo vyššej strednej triede. Ostatný zástupca, model C6, ktorého sa predalo necelých 30 000 kusov, tak možno dostane luxusnejšieho a dizajnovo uhladenejšieho nástupcu.

MM, Citroen

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov