Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Továreň roka 2013: Volkswagen Slovakia v Bratislave

Renomované ocenenie Továreň roka 2013 (Fabrik des Jahres) získal ako prvý slovenský závod v histórii Volkswagen Slovakia v Bratislave.

 

Cena, ktorú udeľuje už vyše 20 rokov poradenská spoločnosť A.T. KEARTNEY a nemecký odborný ekonomický magazín Produktion, je vysoko prestížnym ocenením pre výrobné podniky všetkých odvetví s vyše 100 zamestnancami. Zisk ocenenia je potvrdením produkcie na príkladnej úrovni v celosvetovom meradle. Volkswagen Slovakia v Bratislave ju získal v kategórii Excelentná veľkosériová výroba. V nemeckom Ambergu sa na slávnosti zúčastnil Albrecht Remold, predseda predstavenstva Volkswagen Slovakia.

Volkswagen Slovakia získal titul za štíhle výrobné procesy, neustálu inováciu, zvládanie komplexnosti produkcie a vysokú úroveň kvalifikácie zamestnancov. Spoločnosť v rámci stratégie “Think Blue. Factory.” má za cieľ vyrábať vozidlá do roku 2018 o 25 % ekologickejšie. Výsledky meria na základe vyhodnotenia piatich ukazovateľov: spotreba energie, vody, tvorba odpadov i emisií CO2 a prchavých organických rozpúšťadiel.

Volkswagen Slovakia pôsobí na Slovensku 23 rokov. Od roku 1991 tu vyrobil vyše 3 miliónov vozidiel; zamestnáva približne 9400 pracovníkov. V bratislavskom závode vyrába automobily Volkswagen Touareg, Audi Q7, Volkswagen up!, Volkswagen e-up!, SEAT Mii, ŠKODA Citigo, karosérie Porsche Cayenne a prevodovky. V Martine komponenty pre podvozky a prevodovky, v Košiciach pripravuje vozidlá na export do Ruska.

DK, VW

VW 3

 

 

 

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov