Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Trafic dostane novú tvár

Trafic, jeden z najpopulárnejších modelov francúzskej automobilky Renault, sa v lete predstaví vo vynovenom obale. Okrem kozmetických zmien sa budú prezentovať aj novinky v technickej oblasti.

Úžitkový Renault Trafic predstavili ešte v roku 1980. Nahradil dovtedy predávaný automobil s názvom Estafette. Vozidiel Trafic sa doteraz predalo vyše 1,6 milióna.

V prednej časti automobilu je najvýraznejšie logo značky. Zmenený je aj predný nárazník, ktorý po novom dostal mriežky v tvare včelích plástov. Predné svetlomety zmenili dizajn; k pôvodnej kvapke pribudli aj ostré hrany. Bočná línia sa výrazne nezmenila.  Zreteľné je však šikmejšie čelné sklo.

Renault Trafic 2015 Renault Trafic 2015

Nový Trafic si budú môcť zákazníci pripôsobiť vlastným predstavám . V ponuke bude až 270 variantov, dve dĺžky, dve výšky, rôzne varianty a motorizácie.

Novinkou pod kapotou je 1,6 litrový vznetový motor dCi. Bude k dispozícii vo dvoch výkonových stupňoch. Prvý z nich bude využívať jedno turbodúchadlo a ušetrí voči pôvodným agregátom až 1 liter paliva na 100 km. V druhej verzii si nájde miesto Twin-Turbo. “Papierová” spotreba klesne v tomto prípade až pod 6 l/100km.

Renault Trafic 2015 Renault Trafic 2015

Nový Trafic sa bude vyrábať vo francúzskom závode Sandouville. Z tohto miesta sa bude distribuovať na celý európsky trh. Doteraz tu kompletizovali prémiové osobné automobily. Závod však prešiel významnou transformáciou, počas ktorej sa do neho investovalo viac ako 230 miliónov eur.

MM, Renault

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov