Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Výroba modelu BMW X7 potvrdená

Bavorský výrobca vozidiel potvrdil internetové špekulácie o výrobe modelu X7. Rad X sa tak rozšíri o šiesteho člena. Po modeloch X1, X3, X5, X6 a ešte horúcej novinke X4 sa bude rozširovať ponuka aj do luxusnejších sfér.

Spolu s tým sa BMW stáva najväčším vývozcom automobilov z USA. Výroba nového modelu si však vyžiada zväčšenie výrobnej kapacity, ktorá bude po novom až 450 000 automobilov ročne. Investície do závodu sa predpokladajú do výšky jednej miliardy amerických dolárov. Bonusom bude prijatie nových zamestnancov, počíta sa s 800 novými pracovnými ponukami.

„Aby sme vyhoveli narastajúcemu dopytu po modeloch X, do roku 2016 do závodu v Spartanburgu prinesieme investíciu vo výške jednej miliardy amerických dolárov. Ročnú produkciu tým zvýšime o 50%, zo súčasných 300 000 na 450 000 vozidiel,“ prezradil Norbert Reithofer, predseda Správnej rady spoločnosti BMW AG.

Slávnosť pri príležitosti spustenia výroby modelu X4 sa konala počas oslavy 20. výročia začiatku výroby modelov BMW v USA. Zúčastnili sa na nej riaditeľ závodu Manfred Erlacher, člen Správnej rady BMW pre výrobu Harald Krüger a guvernérka štátu Južná Karolína Nikki Haleyová.

BMW X4 BMW X4

Reithofer dodal: „Uvedením modelu X7 prichádzame s ďalším z väčších modelov X, ktorého výroba pre svetové trhy bude v našom americkom závode – tým chceme opäť zdôrazniť svoj záväzok voči USA.“

Doteraz sa v závode v Spartanburgu vyrábali modely X3, X5, X5M, X6 a X6M. Od 28. marca sa k nim pridal aj model X4. Od spustenia výroby v USA v roku 1994 sa už vyrobilo viac, než 2,6 milióna automobilov s modrobielou vrtuľou v znaku. Ročná produkcia závodu v roku 2013 predstavovala 297 326 vozidiel. Najnovšou správou je tiež plánovaná výroba hybridnej plug-in verzie modelu X5.

BMW Spartanburg BMW X4

MM, BMW

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov