Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Seat oficiálne potvrdil vývoj SUV

Rok 2013 bol pre automobilku Seat výnimočný. V tomto roku vytvorila spoločnosť najväčší obrat vo svojej histórii. Dôležitou novinkou je tiež oficiálne potvrdenie o pripravovanej výrobe SUV modelu.

Nový model sa začne predávať v roku 2016. Bude predstavovať krok vpred k trvalej ziskovosti podniku. Na dizajne a vývoji vozidla sa pracuje už dva roky.

„Je to výborná novinka, pretože posúva Seat do nového teritória, do jedného z najväčších a najrýchlejšie rastúcich segmentov na svete. SUV je významným pilierom pre budúcu stratégiu značky a predstavuje veľký krok vpred na ceste k dosiahnutiu trvalého rastu spoločnosti,“ prezradil Jürgen Stackmann, predseda predstavenstva Seat SA.

Rozhodnutie o výrobe SUV je dôkazom dôvery koncernu Volkswagen v španielsku značku. Trh s SUV modelmi vzrástol v posledných piatich rokoch o vyše 40%. Rozšírenie produktovej palety umožní značke udržať súčasný rastúci trend odbytu. Nové SUV sa vyvíja v technickom centre Seat Martorell. Pracuje v ňom približne 900 inžinierov

Obrat spoločnosti za rok 2013 bol 6,5 miliardy eur. Medziročný nárast predstavuje 6,3 %. Najdôležitejším modelom spoločnosti je Leon. Viac ako 102 000 celosvetovo predaných modelov predstavuje nárast oproti minulému roku o 44,4 %.

Po celom svete predal Seat 355 000 vozidiel, to je nárast oproti roku 2012 o 10,6 %. Liekom na krízu bola expanzia spoločnosti, export vozidiel sa zvýšil na 83 % z celkovej produkcie. V roku 2009 to bolo len 75 %.

Automobilka sa angažovala aj v zamestnanosti, zostala jedným z najväčších zamestnávateľov v priemysle v Španielsku. V roku 2009 zamestnával Seat 10 369 zamestnancov, v roku 2013 sa ich počet zvýšil na 11 458 zamestnancov.

MM, Seat

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov