Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Sean Edwards tragicky zahynul

Talentovaný britský pretekár, ktorý sa stal známym najmä vďaka seriálu Porsche Supercup, zomrel po tragickej nehode na trati v austrálskom Queenslande

 

Sean Edwards, syn pilota F1 Guya Edwardsa, neprežil nehodu, ktorá sa stala počas kurzu školenia pretekárskej jazdy v Queenslande v Austrálii. Výnimočný pretekár sedel na sedadle spolujazdca v Porsche 911 996, keď auto zletelo z dráhy a bokom narazilo do pneumatík a betónových zvodidiel. Následkom zranení na mieste podľahol. Šoféra Porsche, ktoré následne zbĺklo v plameňoch, z auta vysekávali dve hodiny. So život ohrozujúcimi zraneniami ho previezli vrtuľníkom do nemocnice.

Sean Edwards bol vychádzajúcou hviezdou motoristického športu. Momentálne pretekal okrem iného v šampionáte Porsche Supercup, mnohými považovaný za najkonkurenčnejší. Patril medzi najlepších jazdcov seriálu. Sean už ako 19-ročný vyhral európsky šampionát GT3 a aj 24 hodinové preteky na Nurburgringu.

Motoristický novinár a pretekár Chris Harris, ktorý na stránke pistonheads.com spomína na svoje priateľstvo s Edwardsom, o ňom hovorí ako o jazdcovi, ktorý s obyčajným Porsche GT3 Cup vedel robiť neuveriteľné veci. „Vlastne som nedokázal pochopiť väčšinu vecí, ktoré dokázal robiť so závodnými autami,“ spomína Harris.

Sean Edwards sa objavil aj na plátne v snímke Rush (Rivali). Zahral svojho otca, ktorý bol jedným zo štyroch jazdcov, ktorí pomáhali v roku 1976 po havárii na Nurburgringu Nikimu Laudovi dostať sa z horiaceho monopostu.

Edwards plánoval množstvo aktivít. Zasnúbil sa a chcel sa oženiť, venoval sa výučbe jazdcov a ich profesionálnemu coachingu. Jeho smrť preto utvára zvlášť smutný obraz.

 

 

jh

Foto: race pro media

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov