Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Škoda Rapid Spaceback už na Slovensku

Nové praktické kombi od Škody je na Slovensku dostupné od 22.10.2013. Uvádzacia cena základného modelu Rapid Spaceback Active začína na 9 830 €. Zákazníci si ho budú môcť lepšie obzrieť počas Dní otvorených dverí 25.10. u všetkých autorizovaných predajcov Škoda.

Škoda uviedla na slovenský trh nový Rapid Spaceback. Tento model má vyplniť medzeru medzi modelmi Fabia a Octavia. Síce na prvý pohľad vyzerá ako kombi verzia modelu Rapid, Škoda o ňom hovorí ako o svojom „prvom kompaktnom hatchbacku“. Značka by ním rada posilnila svoju pozíciu lídra na slovenskom trhu.

Uvádzacia cena novinky sa začína na 9 830 € pre verziu „Active“, pričom sú k dispozícii aj akčné pakety „Plus“, ktoré v tomto prípade za ďalších 499 €  (dokopy 10 329 €) ponúkajú sériovo klimatizáciu, rádio s prehrávačom CD a MP3, predné hmlové svetlomety, centrálne zamykanie s diaľkovým ovládaním, tónované sklá, elektricky ovládané okná vpredu a zadný stierač. V cene je taktiež zahrnutá predĺžená štvorročná záruka výrobcu.

Vo výbave „Ambition Plus“ disponuje ŠKODA Rapid Spaceback automatickou klimatizáciou Climatronic, rádiom s prehrávačom CD a MP3, koženým multifunkčným volantom, dekoračnými lištami palubnej dosky, centrálnym zamykaním s diaľkovým ovládaním, palubným počítačom, zadnými parkovacími senzormi, tempomatom, hmlovými svetlometmi, tónovanými sklami a 15“ diskami z ľahkej zliatiny. S motorom 1,2 TSI 63 kW/86 k bude Rapid Spaceback „Ambition Plus“ k dispozícii od 12 529 €. Na výber sú tiež agregáty 1,2 TSI s výkonom 77 kW/105 k, 1,4 TSI s výkonom 90 kW/122 k (výhradne s prevodovkou DSG), 1,6 TDI s výkonom 66 kW/90 k a 1,6 TDI s výkonom 77 kW/105 k.

K dispozícii bude aj špičková verzia „Elegnace Plus“ v kombinácii s motorom 1,6 TDI 66 kW/90 k s prevodovkou DSG, ktorá za cenu 17 629 € ponúkne ešte vyšší stupeň výbavy. Z jej jednotlivých prvkov spomeňme aspoň telefonovanie cez Bluetooth, vyhrievané sedadlá, 16“ disky z ľahkých zliatiny a vyhrievané ostrekovače skla.

S novým modelom Rapid Spaceback prichádza aj nový rad možností individualizácie. Medzi najzaujímavejší prvok patrí presklená panoramatická strecha a predĺžené sklo v piatych dverách, ktoré siaha o približne 10 centimetrov nižšie, než obyčajné sklo. Tieto prvky sú súčasťou výbavy verzie „Skyline“.  Tá ponúkne navyše aj zatmavené hmlovky a zadné svetlá, 17“ dvojfarebné disky, čierne doplnky karosérie a xenónové svetlomety. Pre fanúšikov športových automobilov budú k dispozícii dokonca aj športové sedadlá, pedále z ušľachtilej ocele a dekoračné lišty interiéru v bielom alebo čiernom prevedení. Cena základného akčného modelu Rapid Spaceback „Skyline“ začína na sume 12 730 €.

 

jh, ts

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov