Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Honda Racing Brazil predstavila svoj tím na Dakar 2014

Ambiciózne plány tímu Honda Racing Brazil ohľadom pretekov Dakar 2014 by sa mali pretaviť do skutočnosti aj vďaka Jean de Azevedovi, ktorý bol zvolený za jeho kapitána.

Boj o tohtoročné víťazstvo na Dakar 2014 bude napínavejší, než kedykoľvek predtým. Na tím KTM, ktorý má na svojom konte 12 víťazstiev za sebou, si teraz brúsi zuby čoraz ťažšia konkurencia po tom, čo päťnásobný víťaz Cyril Despres prestúpil k tímu Yamaha. Na boj o víťazstvo sa však chystajú aj jazdci Hondy. Tá debutovala na pretekoch minulý rok. Japonskí konštruktéri tam vtedy dosiahli úctyhodné siedme miesto, ktoré obsadil Helder Rodrigues. Tento rok sa oficiálny tím rozšíril o značné posily, keď do neho pribudli Španiel Joan Barreda a Portugalec Paolo Gonçalves. Vedúce trio, spolu jazdcami Javier Pizzolito a Sam Sunderland, sa bude môcť spoliehať aj na troch brazílskych jazdcov zo sesterského tímu Honda Brazil. Nové zloženie tímu bolo ohlásené spolu s uvedením novej verzie motocykla CRF 450 Rally v Sao Paolo. Za kapitána tímu bol zvolený Jean de Azevedo.

Azevedo, ktorý sa pretekov zúčastnil už 14 krát (3 krát za volantom automobilu), pričom v roku 2003 obsadil piate miesto, bude v tíme pôsobiť ako ostrieľaný profesionál a líder pre dvoch sľubných mladých pretekárov. Tí ho budú sprevádzať v Rosariu pri štarte pretekov Dakar. Dario Julio a Ike Klaumann, ktorí vynikajú najmä na nespevnených tratiach v Brazílii, budú rady skúsenejšieho kolegu určite potrebovať, aby si zabezpečili dobrú pozíciu v pretekoch Dakar a aby sa im podarilo šliapať na päty tímu KTM.

 

jh, ts

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov