Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


MINI chystá nové asistenčné systémy

MINI chystá pre svoje nové modely arzenál nových asistenčných systémov vodiča, ktoré využívajú inteligentné sieťové prepojenie na výmenu informácií medzi vodičom a vozidlom.

 

V praxi to znamená použitie systémov vyvinutých v rámci skupiny BMW Gorup, ktorá patrí medzi lídrov v tejto oblasti. Medzi takéto systémy patrí head-up displej, ktorý zobrazuje užitočné informácie priamo do zorného poľa vodiča, systémy varovania pred kolíziou, funkcia brzdenia v meste, ako aj MINI parkovací asistent, ktorý pomáha vyhľadávať parkovacie miesta a asistuje vodičovi pri samotnom parkovaní.

Medzi ďalšie nové prvky patrí aktívny tempomat s funkciou udržiavania vzdialenosti na báze kamery, ako aj informačný systém, ktorý upozorňuje na aktuálne rýchlostné obmedzenia a zákazy predbiehania. Ten je dokonca doplnený aj funkciou pamäte dopravných značiek. Ponuku završuje asistent diaľkových svetiel, ktorý sleduje premávku a automaticky prepína medzi diaľkovými a stretávacími svetlami tak, aby neoslňoval ostatných vodičov.

 

jh, ts

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov