Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Pirelli sa vracia do WRC

Pneumatikárska spoloťnosť Pirelli sa vracia do súbojov v prestížnej súťaži WRC.

Spoločnosť Pirelli je súčasťou WRC od jeho založenia v roku 1973. Teraz sa vracia do otvorenej súťaže a spoločne s ďalšími tromi výrobcami sa v budúcej sezóne stane oficiálnym dodávateľom pneumatík. Doteraz vo WRC pozbierali jazdci jazdiaci na pneumatikách Pirelli 180 víťazstiev.

Naposledy sme mohli vidieť Pirelli na pretekárskych autách WRC v rokoch 2008-2010, kedy bola spoločnosť exkluzívnym dodávateľom pre všetky pretekárske tímy. Pirelli tiež podporilo projekty Star Driver a WRC Academy s cieľom podporiť novú generáciu mladých vodičov.

Paul Hembery, riaditeľ motoršportu v Pirelli uviedol, „sme veľmi potešení, že sa môžeme vrátiť do športu, v ktorom sa cítime ako doma. Sme presvedčení o dokonalosti a konkurencieschopnosti našich výrobkov v cpojitosti s najnovšou generáciou strojov World Rally Car. Pre výrobcu pneumatík je rely fantastická výzva, pretože pneumatiky sú testované na každom povrchu vozovky vo veľkom rozsahu klimatických podmienok. Naozaj sa na túto výzvu tešíme.”

Riaditeľ FIA Rally Jarmo Mahonen dodal, „návrat Pirelli do šampionátu je veľmi pozitívna. Spoločne tieto štyri značky vytvoria skvelý základ pre otvorenú súťaž.” Práve prebiehajúce testovanie rely pneumatík spoločnosti Pirelli bude pokračovať aj tento rok, aby sa zdokonalili povrchy najnovších produktov P Zero a dobre známej pneumatiky Scorpion na štrkový povrch. Najnovšia generácia pneumatík Pirelli bola prispôsobená najnovším predpisom súťaže World Rally Championship.

sv, ts

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov