Poriadne ostrý Lexus UX

Uvedením sériového modelu UX sa práce na aute zďaleka neskončili. Pre záujemcov o niečo ostrejšie si pekný darček pripravili v divízii Toyota Racing Development.

Základ špeciálu, postaveného na verzii F Sport, tvorí samozrejme bodykit. Auto dostalo nový predný spojler, efektné nástavce prahov a blatníkov, nové sú aj vonkajšie spätné zrkadlá, strešný spojler, športové koncovky výfuku, na zadnom nárazníku samozrejme nemôže chýbať difúzor. Všetky doplnky sú  vo farbe karosérie,  alebo v prevedení s čiernym povrchom.  Okrem úprav karosérie auto dostalo aj nové 18-palcové kované hliníkové ráfiky a prepracovaný podvozok.

Model UX však na ulici vyniká už v štandardnej verzii. Pozornosť priťahujú úzke svetlomety ostrých tvarov, ochranné lišty blatníkov kolies a zadné svetlomety prepojené linkou zo 120 LED diód. Tuningové možnosti tohto jedinečného vozidla už predým vynikajúco ilustroval UX 250h upravený na objednávku  Clarkom Ishiharom z  autosalónu VIP Auto Salon Tuningowe, ktorý bol vystavený v auguste na Pebble Beach.

 

 

 

Zatiaľ iba v Japonsku

Rovnako ako v prípade nových modelov Lexusu ES a RC, sú tuningové časti vyvinuté spoločnosťou TRD Japan v súčasnosti k dispozícii žiaľ iba v Japonsku.  Bodykit so športovými koncovkami výfuku stojí 626 000 jenov, čiže necelých 5 000 €, 18-palcové ráfiky znamenajú výdavok 382 000 jenov (okolo 3 000 €), za balík na zlepšenie stability treba zaplatiť 100 000 jenov, čo je necelých 800 €.

Peter Lacena, foto: archív

Lexus UX
Komentáre (0)
Pridať komentár