Moneymore – raj nielen pre motokáry

Ešte pred tromi rokmi bola na predaj usadlosť v severoírskom Moneymore, ktorej súčasťou je aj súkromný pretekársky okruh. Asfaltový okruh zasadený do malebnej prírody je atrakciou nielen pre fanúšikov motokár.

Tenisoví nadšenci snívajú o vlastných kurtoch. Golfisti by radi za domom videli patovací grín, basketbalisti musia mať na dvore aspoň jeden kôš. A čo motoristi? Tí majú už od narodenia pred očami súkromný pretekársky okruh.

Privátny okruh v severoírskom Moneymore je dlhý 1100 yardov (1006 m) a pozostáva z desiatich zákrut. V priľahlej budove je miestnosť pre organizátorov a rozhodcov pretekov, pričom chýbať nemôžu ani garáže na servis, opravu a údržbu motokár, či väčších automobilov.

Prečítajte si aj: Slovakia Ring získal vyššiu okruhovú licenciu!

V rezorte s rozlohou 13 hektárov je k dispozícii aj „helipad“ – pristávacia plocha pre helikoptéru, v interiéri zasa krytý bazén alebo kino. Dve rezidenčné budovy, ktoré sú obklopené nádhernou ostrovnou a večne zelenou prírodou, disponujú štyrmi obývacími izbami. Súčasťou sú je päť kúpeľní, nechýbajú ani vírivky a sauna.

Samotný okruh je určený primárne pre preteky motokár, ale je isté, že ani s osobným automobilom by ste tam nepôsobil ako obor. Stačí si pripomenúť menšie slovenské a české okruhy, ktoré majú tiež menšie rozmery, a napriek tomu sa tešia stále obľube automobilových nadšencov.

K celému tomuto krásnemu severoírskemu komplexu vedie príjazdová cesta lemovaná alejou vysokých stromov. Pri pohľade na fotografie, rozhodne srdce každého automobilového nadšenca zaplesá. Ide totiž o úplne ideálny dom pre milovníkov motorizmu a hlučných motorov

 

-jj-

Moneymoremotokáryprivátny okruhSeverné Írsko
Komentáre (0)
Pridať komentár