RYOKŌ ZNAMENÁ CESTOVAŤ

CESTOVAŤ AUTOM JE ZÁŽITOK. STAČÍ SA SPRÁVNE NALADIŤ A VYRAZIŤ. ČI UŽ SEM ZA ROH, ALEBO DO ĎALEKÝCH DIAĽAV.

RYOKŌ znamená cestovať – po japonsky, aby sme doplnili zmysel nadpisu. Akčný model Mitsubishi ASX nesúci toto označenie je na cestovanie mimoriadne dobre pripravený. Dopredu ho ženie benzínový motor 1,6 MIVEC (86 kW/117 k) spojený s 5-stupňovou manuálnou prevodovkou, ktorý má nízku spotrebu. Podstatné pre cestovateľskú náturu je však výbava — po slovensky hovoriaca navigácia, tempomat, cúvacia kamera, parkovacie senzory, automatická klimatizácia a tiež plná konektivita Apple CarPlay a Android Auto v hodnote 4 000 eur. Vy ju však dostanete zadarmo. Bol by to hriech, keby sme takéto auto nevyskúšali v podmienkach dovolenkového cestovania — hoci tentoraz pre časovú zaneprázdnenosť iba krátkeho víkendového.

Známe trasy
Dali sme dokopy zopár priateľov na bicykloch a z centra Bratislavy sme vyrazili do Čunova ku galérii Danubiana Meulensteen. Mitsubishi ASX Ryokō Edition šlo za nami ako logistické vozidlo. Niesli sa v ňom veci na prezlečenie, proviant a tiež manželky s ktorými sme si prezreli galériu. Nabudení krásne strávenou sobotou sme si povedali, že ani v nedeľu nebudeme doma leňošiť. Rovnaká partia, rovnaké nástroje – teda bicykle a Mitsubishi ASX, ale iný cieľ. Tentoraz sme sa vydali k Devínskemu jazeru a ešte kus ďalej po cyklistickom chodníku. V aute opäť manželky, veci na prezlečenie, ale tentoraz aj gril, drevené uhlie a samozrejme, slaninka, klobásky, kuracie krídelká, zelenina… Skrátka všetko čo človek potrebuje na grilovačku. V kufri s objemom 419 dm3 sa všetky tie veci stratili ako nič.

    

Cestovateľ obstál
Zatiaľ čo my chlapi sme sa morili na bicykloch, naše manželky si užívali ticho a pokojnú atmosféru na palube. Hoci o tichu v prítomnosti troch žien asi nemôže byť reči, všakže. My sme im ale najviac závideli ten chládok vyklimatizovanej kabíny. Kamarát sa hneď potom ako manželky dorazili aj rovno vrhol do auta, aby sa schladil. Mitsubishi ASX Ryokō Edition sa osvedčil ako dobré zázemie pre skupinu cyklistov, určite rovnako však obstojí aj pri iných cestovateľských zámeroch. Sklopením zadných sedadiel sa dá batožinový priestor zväčšiť zo spomínaných 419 až na 1 219 dm3 a využiť na transport aj väčších predmetov, vrátane kempingových potrieb.

   

My sme si dva pekné výlety s grilovačkou a kopcom dobrej nálady užili. Pre informáciu, spod Prístavného mosta je to ku galérii Danubiana po hrádzi okolo 18 km a na druhú stranu okolo rieky Moravy k Devínskemu jazeru cca 26 km. Ak sa chystáte v lete na pár dní do Bratislavy, zoberte si bicykle a vyskúšajte. Je to naozaj príjemný relax, pravda, pre Tatrancov možno nudný, bez kopcov (hoci potrápiť dokáže vietor). Ale menej zdatní športovci či rodiny s deťmi si ho určite vychutnajú.

     

Text: Dalibor Klíma   foto: archív

bicykelMitsubishi ASXreportazvýlet
Komentáre (0)
Pridať komentár