Volvo predstavilo S60 Cross Country

Automobilka Volvo bola priekopníkom vozidiel so zvýšenou svetlou výškou a ochrannými plastmi  nao bokoch vozidla. Teraz predstavila novú triedu takýchto automobilov.

Volvo bolo pionierom, keď predstavilo v roku 1997 model s pohonom všetkých kolies, vyššou svetlou výškou a ochrannými prvkami, ktorý vychádzal z bežného automobilu s karosériou kombi.

S modelom V70 Cross Country bola automobilka Volvo prvou prémiovou značkou, ktorá ponúkla zákazníkom takýto druh automobilu. V súčasnosti Volvo predstavilo novú kategóriu, ktorá vychádza z bežného sedanu.

V prípade obľuby sedanov a častých jázd mimo spevnené cesty nemali zákazníci na výber žiadny automobil. Novinka tak vychádza z bežného modelu S60, zo sedanu strednej triedy, na ktorý konštruktéri nainštalovali ochranné plasty, zvýšili mu svetlú výšku a vytvorili tak novú kategóriu vozidiel.

Automobil preberá obdobné prvky, ako nedávno predstavený model V60 Cross Country. Voči bežnej verzii má vyššiu svetlú výšku o 65 mm a sériovo dodávaný systém pohonu všetkých štyroch kolies. Na vybraných trhoch však bude k dispozícii tiež s pohonom len prednej nápravy.

Volvo S60 Cross Country bude stáť na 18- alebo 19-palcových diskoch s plášťami s vysokým profilom. Na pohon bude slúžiť obdobná motorová paleta, ako v prípade bežného sedanu S60. Najvýkonnejším zástupcom bude model T5 s výkonom 183 kW (250 k).

Pre zákazníkov, ktorí uprednostnia vznetovú pohonnú jednotku, bude na výber osvedčená motorizácia D4 s 2,4-litrovým päťvalcovým motorom. Novinka sa dostane na trh na začiatku leta.

MM, Volvo

S60 Cross CountryVolvo
Komentáre (0)
Pridať komentár