Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Volvo predstavilo S60 Cross Country

Automobilka Volvo bola priekopníkom vozidiel so zvýšenou svetlou výškou a ochrannými plastmi  nao bokoch vozidla. Teraz predstavila novú triedu takýchto automobilov.

Volvo bolo pionierom, keď predstavilo v roku 1997 model s pohonom všetkých kolies, vyššou svetlou výškou a ochrannými prvkami, ktorý vychádzal z bežného automobilu s karosériou kombi.

S modelom V70 Cross Country bola automobilka Volvo prvou prémiovou značkou, ktorá ponúkla zákazníkom takýto druh automobilu. V súčasnosti Volvo predstavilo novú kategóriu, ktorá vychádza z bežného sedanu.

V prípade obľuby sedanov a častých jázd mimo spevnené cesty nemali zákazníci na výber žiadny automobil. Novinka tak vychádza z bežného modelu S60, zo sedanu strednej triedy, na ktorý konštruktéri nainštalovali ochranné plasty, zvýšili mu svetlú výšku a vytvorili tak novú kategóriu vozidiel.

Volvo S60 Cross Country Volvo S60 Cross Country

Automobil preberá obdobné prvky, ako nedávno predstavený model V60 Cross Country. Voči bežnej verzii má vyššiu svetlú výšku o 65 mm a sériovo dodávaný systém pohonu všetkých štyroch kolies. Na vybraných trhoch však bude k dispozícii tiež s pohonom len prednej nápravy.

Volvo S60 Cross Country Volvo S60 Cross Country

Volvo S60 Cross Country bude stáť na 18- alebo 19-palcových diskoch s plášťami s vysokým profilom. Na pohon bude slúžiť obdobná motorová paleta, ako v prípade bežného sedanu S60. Najvýkonnejším zástupcom bude model T5 s výkonom 183 kW (250 k).

Pre zákazníkov, ktorí uprednostnia vznetovú pohonnú jednotku, bude na výber osvedčená motorizácia D4 s 2,4-litrovým päťvalcovým motorom. Novinka sa dostane na trh na začiatku leta.

MM, Volvo

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov