Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


BMW ALPINA B8 Gran Coupé – Asi len toľko že „úúúf“ :o

ALPINA sa v prémiovom segmente rozširuje o nový model BMW ALPINA B8 Gran Coupé. Vo výraznom a krásnom dizajne spája najvyššiu úroveň výkonu, dynamiky a komfortu. U predajcov sa objaví v lete 2021.

Sila na rozdávanie: dvoma turbodúchadlami prepĺňaný 4,4-litrový motor V8 dodáva očarujúci výkon 457 kW (621 k). Maximálny krútiaci moment 800 Nm je dostupný už od 2 000 ot./min., takže výkon dodáva v širokom rozsahu otáčok.

Na mieru vytvorený zvuk V8: špeciálne vyvinutý športový výfukový systém ALPINA je zázrak z ušľachtilej ocele. Poskytuje vizuálny aj zvukový zážitok, vznikol tak, aby znižoval spätný tlak a vytváral výrazný, prirodzený zvuk výkonného motora V8. Vodič vie ovplyvniť zvuk zmenou režimu medzi COMFORT a SPORT, čím ovláda aktívne klapky vo výfukovom potrubí.

Fascinujúca dynamika, výnimočný jazdný zážitok: podvozok modelu BMW APLINA B8 a nastavenie odpruženia sa podarilo harmonicky vyvážiť, takže spája špičkový komfort pri jazde na dlhé trasy s precíznymi možnosťami ovládania. Adaptívne tlmiče sa dokážu prispôsobiť širokému spektru požiadaviek, ktoré poskytujú nastavenia režimov od COMFORT+ po SPORT+.

Precízny dizajn: vzhľad modelu B8 Gran Coupé sa vyznačuje elegantnými líniami, ktoré majstrovsky zvýrazňujú plynulú siluetu. Atletický charakter umocňujú aerodynamické doplnky ALPINA. Kované 21-palcové disky z ľahkých zliatin ALPINA CLASSIC s minimalistickým 20-lúčovým dizajnom tvoria nezameniteľný poznávací prvok značky ALPINA.

Pohľad, dotyk, pocit: dizajn interiéru v každom detaile odráža luxusný komfort modelu BMW APLINA B8. Skvostný interiér dopĺňajú materiály najvyššej kvality, rozšírená štandardná výbava a exkluzívne detaily APLINA.

Chladiaci systém ALPINA zaručuje teplotnú stálosť a ideálnu účinnosť vysoko výkonného motora a to aj v náročných podmienkach pri vysokom zaťažení. Pozostáva z troch samostatných chladičov, zväčšeného chladiča prevodového oleja a nízkoteplotného chladiaceho systému (vzduchu/voda/vzduch) so špeciálnymi medzichladičmi značky ALPINA, ktoré sa vyznačujú o 50 percent väčším povrchom chladenia ako poskytujú chladiče v štandardnom modeli BMW M850i xDrive Gran Coupé. Upravená prechodová sekcia chladiaceho média znamená lepšiu priepustnosť.

BMW M850i xDrive Gran Coupé – Hexanchus griseus

Zdroj: BMW

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov