Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Nový Citroën C4 sedan v Číne

Automobilky predávajú na trhu v Číne špecifické modely, ktoré na iných trhoch nekúpite. V niektorých prípadoch sú to predĺžené verzie, v iných verzie sedan – napr. Citroën C4 sedan.

Na autosalóne v čínskom Chengdu predstavil Citroën verziu sedan z obľúbeného modelu C4, ktorý je u nás dostupný výlučne vo verzii hatchback. Čínsky trh je však špecifický a užívatelia majú odlišné požiadavky na automobily.

V ponuke iných značiek sú tiež napríklad predĺžené verzie luxusných sedanov A6, 5 alebo E triedy. Čínsky zákazníci obľubujú karosériu sedan a tak im Citroën vychádza v ústrety. Verzia C4 sedan sa tak koncom roka dostane na trh v Číne.

Novinka nahradí dosluhujúci automobil C-Quatre v dôležitom segmente C. V roku 2014 predstavoval tento segment na trhu v Číne až 60 % podiel zo všetkých predaných vozidiel. Nový model je ďalším automobilom z továrne Wuhan.

Citroën C4 sedan Citroën C4 sedan

Po úspešnom začiatku predaja SUV modelu C3-XR tak Citroën pokračuje v predstavovaní nových vozidiel. Novinka je dlhá 4,55 m a zaradí sa medzi modely C-Elysee a C4-L (predĺžená verzia). Nový automobil bude dostupný s osvedčenou technológiou, ktorú poznáme už v Európe.

Na pohon budú slúžiť moderné motory vrátane trojvalca s výkonom 96 kW (130 k), ktorý bude dostupný s manuálnou alebo automatickou prevodovkou. V štandardnej výbave bude dotykový displej, monitoring mŕtveho uhla a hands-free príslušenstvo. Po úspešnom štarte modelu C3-XR, z ktorého v Číne predali už viac ako 30 000 kusov, tak bude novinka pokračovať v nastavenej tradícii.

MM, Citroën

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov