Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Budúcu generáciu Nissanu Juke budú vyrábať v Európe

Nissan sa snaží presadiť na európskom trhu modelmi, ktoré na starom kontinente vyvíja a tiež vyrába. Pre automobilku sa tým znížia náklady na výrobu. Nissan oznámil, že budúca generáciu modelu Juke bude tento trend nasledovať.

Prvý Nissan Juke predstavili pred 5 rokmi. Nissan však už dnes prezradil, že budúcu generáciu, ktorá bude určená a dizajnérsky orientovaná na európskych zákazníkov, začnú vyrábať na starom kontinente.

Automobilka si na výrobu novej generácie Juke vybrala anglickú továreň Sunderland, ktorá bola niekoľkokrát ocenená za ohľaduplnosť k životnému prostrediu. Nissan oznámil, že do novej továrne zainvestuje viac ako 100 miliónov libier.

S novinkou chce Nissan preraziť medzi crossovermi a stať sa jednotkou v tomto segmente. V továrni Sunderland už automobilka od roku 2013 vyrába model Qashqai. Do roku 2020 plánujú zamestnávať až 34 000 zamestnancov.

Nissan Juke Veľká Británia Nissan Juke Veľká Británia

Nová generácia Nissanu Juke bude podľa automobilky prevratná. Oznámenie o výrobe v Sunderlande dáva istotu zamestnancom a manažérom v tejto továrni, že neprídu o prácu ani po roku 2020. Nissan týmto krokom tiež podporí automobilový priemysel vo Veľkej Británii.

Britský minister sa v tejto súvislosti vyjadril o “skvelej správe” a poukázal na výhody zníženia nezamestnanosti v regióne, kde je továreň umiestnená. Model Juke je pre automobilku veľmi dôležitým modelom v Európe. Na tomto trhu je to druhý najpredávanejší automobil Nissan.

Úspešné predaje dokázali zvýšiť výrobu automobilov v Sunderlande až na 500 000 kusov ročne počas posledných troch rokov. Približne 80 % produkcie anglickej továrne vyvážajú do 130 krajín sveta. V Sunderlande vyrábajú aj model Note, elektrický Leaf a koncom roka začnú s výrobou Infinity Q30.

MM, Nissan

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov