Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Nissan Qashqai prešiel modernizáciou, z toho predku odpadnete!

Tri roky po debute tretej generácie Qashqaia sa Nissan rozhodol pre facelift modelu. Auto sa dosť výrazne zmenilo zvonka aj zvnútra.

Auto má úplne novú prednú časť s veľkou maskou chladiča a úzkymi svetlometmi. Rozdiel je taký veľký, že niektorí ľudia si budú myslieť, že ide o úplne nový model. O niečo menej sa toho deje vzadu, kde sú použité priehľadné kryty svetiel a nový podpis.

Nové sú samozrejme aj dizajny diskov a možnosti úpravy karosérie. A čo interiér? Nájdete tu aktualizované multimédiá s lepšou obrazovkou, nové ozdobné lišty, ako aj odvážnejší kokpit a výplne dverí. Bohatšie verzie majú Alcantaru, vďaka ktorej vyzerá kabína prémiovo.

Pri facelifte získal Qashqai lepšie asistenčné systémy vodiča vrátane nových 360-stupňových kamier. Teraz vytvárajú virtuálny pohľad na auto zhora s „priehľadnou kapotou“ , ktorá uľahčuje manévrovanie na náročných miestach. Multimédiá získali podporu od Google s hlasovým asistentom a integrovanými mapami. Nové sú aj digitálne budíky s ďalšími režimami , ktoré obmedzujú počet zobrazovaných informácií na minimum.

Pod kapotou nie sú žiadne zmeny. Tam stále dominuje soft hybrid na báze agregátu 1,3 a hybrid E-Power. Viac detailov sa dozvieme koncom mája, kedy bude dostupná celá špecifikácia pre náš trh.
https://automagazin.sk/2023/06/24/test-nissan-qashqai-e-power-lame-myty/

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov