Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Rivian R2 a R3: Elektro novinky spoza veľkej mláky

Americká automobilka čiastočne odhalila dva nové modely, ktoré by mohli mať úspech aj v Európe.

Hoci americká automobilka Rivian vznikla iba v roku 2009, dnes už dokáže celkom slušne konkurovať aj najväčšiemu tamojšiemu gigantovi vo výrobe a predaji elektrických áut, ktorým je, samozrejme, Tesla. Najnovšie Rivian predstavil dvojicu modelov R2 a R3, pričom zaujímavé je, že väčšie číslo znamená menšie rozmery karosérie.

Rivian R2 je hranato tvarované kompaktné SUV s vyklápateľným zadným oknom, dvojicou obrazoviek v interiéri a pozoruhodnou špecialitou – sklopiť sa tu dajú nielen zadné, ale aj predné sedadlá. V rámci celého interiéru si tak môžete vytvoriť rovnú plochu.

Môže uspieť v Európe?

Čo sa týka pohonu, v ponuke bude verzia s jedným, dvomi a tromi elektromotormi. Jednomotorový variant poháňa zadné kolesá, ostatné dve verzie sú štvorkolky. Aj najvýkonnejší variant by zároveň nemal mať problém s dojazdom takmer 500 kilometrov.

Podobný princíp výrobca uplatnil aj pri modeli R3. V tomto prípade ale hovoríme skôr o hatchbacku či crossoveri. Tiež sa bude ponúkať v troch verziách, no mal by byť o niečo lacnejší, predbežné odhady hovoria o cene približne 45 000 USD.

O oficiálnom príchode automobilky Rivian na európsky, či dokonca slovenský, trh zatiaľ neexistujú žiadne relevantné informácie. Modely R2 a R3 by však mohli mať značný úspech aj na starom kontinente a keď sa tu presadila Tesla, prečo nie Rivian?

Elektromobily Rivian bude “obúvať” Pirelli

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov