Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Lancia Ypsilon – Nová generácia prichádza ako elektromobil

V limitovanej edícii Cassina sa vyrobí iba 1 906 kusov a predávať sa bude iba v Taliansku.

Talianska značka Lancia už posledné roky fungovala, dá sa povedať, len vďaka modelu Ypsilon, ktorému sa na domácom trhu roky slušne darilo. Automobilka, ktorá už medzičasom patrí pod koncern Stellantis, teraz predstavila novú štvrtú generáciu svojho mestského hatchbacku. Teda, predstavila je asi silné slovo, skôr odhalila dizajn, pretože o technike sa ešte veľa nevie

.

Isté je, že auto stojí na rovnakých základoch ako Peugeot 208 či Opel Corsa, avšak zachováva si aj značnú dávku jedinečnosti. Platí to najmä o dizajne, ktorý sa v mnohom podobá na koncept PU+RA HPE a vznikal v spolupráci s talianskou nábytkárskou spoločnosťou Cassina, podľa ktorej je zároveň pomenovaná aj úvodná limitovaná edícia.

Ďalší fakt, ktorý už Lancia oficiálne potvrdila je maximálny dojazd elektrickej verzie 403 kilometrov. Mohlo by to znamenať, že dostane rovnaký elektromotor, aký využíva aj Peugeot alebo Jeep. Ten sa chváli parametrami 115 kW (156 k) / 270 Nm a energiu čerpá z akumulátora s kapacitou 54 kWh.

 

Jedinečnosť a zmysel pre detail vidno aj v spracovaní interiéru, ktoré je taktiež svojské – talianske. Zaujme okrúhly odkladací priestor na mobilný telefón s integrovanou indukčnou nabíjačkou, vlastný multimediálny systém či netypické, no luxusne pôsobiace čalúnenie sedadiel.

Lancia plánuje aj s elektrifikáciou

 

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov