Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


SEAT Ibiza Anniversary Limited Edition – Oslava 40 rokov najikonickejšieho modelu

SEAT oslavuje 40. narodeniny modelu Ibiza, najikonickejšieho automobilu značky limitovanou sériou Anniversary Limited Edition. Model, pomenovaný podľa španielskeho stredomorského ostrova Ibiza, predstavoval bod zlomu v histórii značky a od roku 1984 sa z jeho piatich generácií predalo vyše 6 miliónov exemplárov.

SEAT Ibiza prvej generácie bol prvým modelom úspešnej španielskej značky. Pri vývoji konštruktéri značky SEAT spolupracovali s viacerými zahraničnými partnermi. Giorgetto Giugiaro navrhol dizajn karosérie, firma Karmann dizajn interiéru a spoločnosť Porsche motor.

Od svojho uvedenia v roku 1984 sa SEAT Ibiza stal vzorom v segmente malých automobilov, pričom dláždil cestu k úspechu značky SEAT, ktorá sa vyvinula z lokálnej automobilky vyrábajúcej hlavne pre domáci trh na globálneho automobilového výrobcu exportujúceho svoje produkty do celého sveta.

„Úspech ikonického modelu Ibiza spôsobil, že v niektorých krajinách ho verejnosť zaregistrovala ešte skôr ako značku samotnú! Značka SEAT má v súčasnosti najlepšiu produktovú paletu vo svojej histórii a je silnejšia ako kedykoľvek predtým,“ povedal Wayne Griffiths, CEO značky SEAT. „Po normalizácii dodávok polovodičov v roku 2023 predaj SEAT vzrástol o 24 % na  288 400 automobilov.“

SEAT Ibiza Anniversary Limited Edition má nové prvky sériového vybavenia a farby karosérie, ako aj nové disky kolies z ľahkej zliatiny a špecifické dizajnové detaily.

Karoséria zvláštneho modelu je lakovaná exkluzívnym sivým farebným odtieňom Graphene Grey a na strednom stĺpiku má laserom vytvorené logo „Anniversary Limited Edition“. Nové 18-palcové disky kolies z ľahkej zliatiny sú lakované sivým farebným odtieňom Cosmo Grey. V kabíne sú vpredu exkluzívne škrupinové športové sedadlá s integrovanou opierkou hlavy a textilným poťahom, na dverách a stredovej konzole sú obklady s vyhotovením Dark aluminium matt. Na prahoch predných dverí sú dekoračné lišty s laserom vytvoreným logom „Anniversary Limited Edition“.

SEAT Ibiza Anniversary Limited Edition sa začne predávať v prvom štvrťroku 2024.

SEAT Ateca FR 2,0 TSI 4Drive – Skúška správnosti

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov