Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Lamborghini Sián – Jedinečný model v mierke 1:1 z LEGO v Bratislave

Vo svete superáut je Lamborghini Sián FKP 37 legenda. Vidieť toto futuristické a zároveň elegantné vozidlo v životnej veľkosti postavené celé z LEGO dielikov, to je naozaj zážitok! Tento unikát je do 4. januára 2024 vystavený v átriu OC Nivy v Bratislave.

Spoločnosť LEGO sa venovala vyše rok tomu, aby Lamborghini Sián previedla do modelu v mierke 1:8 v jej stavebnicovej sérii Technic. V spolupráci s vedením značky Lamborghini však chceli ísť ešte ďalej, a tak vznikla „full size“ verzia, aby nám ukázala, čo je možné vytvoriť s LEGO  Technic systémom.

Model je postavený z viac ako 400 000 kociek LEGO Technic a váži 2 200 kilogramov. Staval ho tím dizajnérov, inžinierov a konštruktérov v LEGO fabrike v českom Kladne, kde vznikajú všetky nadrozmerné  modely a sochy, ktoré môžete poznať z výstav či Legolandov. Hlavným dizajnérom Lamborghini Sián bol LEGO nadšenec, 33-ročný Lubor Zelinka, autor viacerých modelov LEGO Technic. Podľa jeho slov sa týmto projektom jeho detské sny premenili v skutočnosť. Očarujúci model je nesmierne precízny. S originálom zdieľa úplne rovnaké rozmery v každom detaile. Navyše je doplnený svetelnými a zvukovými efektami, takže cez dotykový displej si môžete auto naštartovať, rozsvietiť svetlomety či bočné dizajnové svetlá. Priznajme si, je to potešenie nie len pre naše deti! Na celom svete bude vyrobených 63 takýchto modelov.

V Bratislave ho predstavila spoločnosť  Alza vrámci otvorenia Lego oddelenia v showroome tohto predajcu v OC Nivy.

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov