Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Pri prihlásení auta zaplatíte opäť viac!

Všetky ceny raketovo rastú. Aspoň že tie platy ostávajú rovnaké... Pred pár mesiacmi sme zažili turbulentné zmeny pri registračných poplatkoch, štátna kasa je prázdna, tak smelo do zdražovania v ďalšej sfére.

Pamätáte si nespokojnosť niektorých politických strán so starým formátom ŠPZ? Vtedy sa príjmy delili medzi štát a súkromnú firmu. Ak si dobre pamätám bolo to 50:50. Neskôr štát získal práva k dizajnovým vzorom pôvodných tabuliek, tiež za nie malé peniaze. Po dvoch rokoch štát avizoval, že budú nové tabuľky, ktoré nebudú mať príslušnosť k okresu a ktoré vyzerajú tak, ako vyzerajú. No dobrého slova som na nich nepočul.

Teraz prichádza ďalšia zmena a zdvíhanie cenníkov na dopravných inšpektorátoch.  Za vydanie štandardnej tabuľky s evidenčným číslom (TEČ) vzrastie cena zo 16,50 eur na 25 eur. Suma za zvláštnu TEČ porastie z 33 eur na 50 eur a voliteľná TEČ zo 165,50 eura až na 250 eur. Štát si asi všimol, že značky s voliteľnou logistikou sa “prepožičiavajú” ako teplé rožky.  No a teraz asi viete, že jednu tabuľku má len motorka a prípojné vozidlá. Ostatné druhy vozidiel majú spravidla 2 kusy TEČ, takže si všetko pekne krásne vynásobte krát 2.

Drahšie vyjde majiteľov áut aj strata tabuľky, cena duplikátu sa navýši zo 66 eur na 100 eur. Šikovnejší však vedia, že z ekonomického hľadiska sa duplikát vôbec neoplatí, a radšej treba požiadať o nové značky.  Poplatky pri prihlasovaní vozidiel do evidencie zostávajú rovnaké, zmeny sa týkajú elektronických žiadostí.

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov