Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Suzuki Swift – Novinka prichádza do Európy. Čo ponúka?

Po viac ako šiestich rokoch od svojho debutu na trhu sa Suzuki rozhodla rozlúčiť s aktuálnou generáciou Swiftu. Ďalšia generácia práve vstupuje na trh so zaujímavým štýlom.

Vzhľad najnovšej verzie mestského Suzuki už nejaký ten piatok nie je tajomstvom. Auto debutovalo na autosalóne v Tokiu. To nič nemení na fakte, že predná časť tela si vyžaduje určité zvykanie. Suzuki zvolilo veľkú masku chladiča bez loga značky. Táto bola umiestnená o niečo vyššie. Zvyšné prvky však nenechávajú žiadne pochybnosti o tom, s akým modelom máme dočinenia. Podobnosti s predchodcom sú viditeľné najmä na vedľajšej línii. Interiér je tiež celkom tradičný. Hoci je tu 9-palcová vyčnievajúca multimediálna obrazovka, stále sú tu fyzické tlačidlá a bežné analógové hodiny. Konzervatívni zákazníci budú nadšení.

 

Poteší aj pohon na báze benzínového motora 1,2. Je prirodzene nasávaný, no na rozdiel od predchodcu má namiesto 4 valcov len 3. Jednotka podporovaná mild hybridným systémom generuje 83 koní a bude dostupná s voliteľnou CVT prevodovkou. Úplnú špecifikáciu a ceny by sme mali poznať na jar 2024. Vtedy sa do showroomov dostanú prvé exempláre nového Swiftu.

Ponuka lakov nového Suzuki Swift pozostáva z deviatich jednofarebných a štyroch dvojfarebných variantov, vrátane nových farieb Frontier Blue Pearl Metallic a Cool Yellow Metallic. Najmä nový lak Frontier Blue Metallic spolu s lakom Burning Red Pearl Metallic má byť lákadlom pre oči.

 

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov