Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


ORLEN priviezol na Slovensko monopost Formuly 1

Sieť čerpacích staníc ORLEN intenzívne expanduje nielen na Slovensku, ale v celom regióne strednej Európy. Jednak buduje vlastné čerpacie stanice, jednak sa rozrastá sieťou akvizícií. Len relatívne nedávno napríklad odkúpila na Slovensku 38 čerpacích staníc Slovnaft.

V súčasnosti prevádzkuje na Slovensku už 90 čerpacích staníc a do roku 2030 chce  v šiestich európskych krajinách – v Maďarsku, Poľsku Nemecku, Česku Litve a na Slovensku prevádzkovať minimálne 3500 čerpacích staníc.

Pri takto rýchlej expanzii sa logicky snaží zvýšiť aj povedomie o svojej značke. Jednou z aktivít je aj partnerstvo s talianskym pretekárskym tímom F1 Scuderia AlphaTauri vďaka ktorému je skupina ORLEN súčasťou najprestížnejšieho svetového motoristického seriálu – Formuly 1.  V rámci tohto partnerstva pripravila pre slovenských motoristov skutočnú lahôdku. V Bratislave a Košiciach na čerpacích staniciach v bratislavskom Lamači a od 31. októbra na Moldavskej ceste v Košiciach vystaví v celej svojej kráse pretekársky monopost F1.  Jazdia na ňom Yuki Tsunoda z Japonska a Daniel Ricciardo z Austrálie. Tím patrí spoločnosti Red Bull, ktorá pomáha pri adaptácii jazdcov v najprestížnejších automobilových pretekoch. Už od utorka si možno monopost pozrieť na čerpacej stanici ORLEN v bratislavskom Lamači.

V posledných mesiacoch na Slovensku mohutne expandujeme. Formula 1 je na Slovensku veľmi populárna, a preto je pre nás excelentnou marketingovou platformou. Každý tretí zákazník čerpacích staníc na Slovensku je fanúšikom tejto športovej disciplíny a viac ako 30 percent našich zákazníkov podporuje sponzorstvo Scuderia AlphaTauri značkou ORLEN,“ povedal pri tejto príležitosti  Marek Gieroń, konateľ spoločnosti ORLEN Unipetrol Slovensko.

Turné s monopostom Scuderia AlphaTauri v sieťach čerpacích staníc ORLEN, ktorá je najrýchlejšie rastúcim reťazcom na Slovensku je súčasťou práve prebiehajúcej marketingovej kampane „Nasledujte kvalitu“. Tá slovenským vodičom pripomína vysokú kvalitu palív Efecta s čistiacim účinkom a prémiových palív Verva ktoré v súčasnosti ponúka. V rámci turné sa verejnosť bude môcť na sociálnych sieťach zapojiť do súťaží o zaujímavé ceny.

Scuderia AlphaTauri AT04 – základné technické informácie

 

Pohonná jednotka Honda RBPTH001
Typ motora spaľovací V6 s objemom 1,6 litra
Výkon motora (v kval. režime) cca 1 000 koní
Max. otáčky za min. 15 000
Zrýchlenie 0 – 100 km/h 2,1 s.
Zrýchlenie 0 – 200 km/h 4,2 s.
Max. rýchlosť 370 km/h
Prevodovka 8 st. + spiatočka
Karoséria monokok z karbónových vlákien
Pneumatiky 18 palcov, Pirelli
Hmotnosť 798 kg (s jazdcom a prázdnou nádržou)

(Vystavený model je zo sezóny 2023 a nemusí úplne presne odrážať tvar vozidiel za aktuálnej sezóny.)

 

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov