Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Legendárne autíčka Citroën 2CV sa tentokrát stretnú v Pezinku a okolí

Tohtoročným miestom stretnutia slovenského Citroën 2CV klubu bude Pezinok. Na cestách v okolí Pezinka, Modry a na Pezinskej Babe dajú kačičky o sebe vedieť a potešia každého, kto sa s nimi stretne na cestách alebo na miestach, kde budú vystavené v rámci programu klubového zrazu a to od dnes až do nedele.

Slovenský Citroën 2CV klub organizuje pre svojich členov príťažlivé stretnutia už od svojho založenia.  Pravidelným striedaním miesta stretnutia podľa krajov tak často rozvíria motoristické dianie v rôznych oblastiach Slovenska. Pred dvomi rokmi sa zraz konal na hrade v Modrom  Kameni, minulý rok v centre Košíc no a  tento rok padla voľba na malebné miesto v západoslovenskom regióne. Ten tohtoročný, už 24. Medzinárodný zraz sa bude konať v Pezinku a na cestách v jeho blízkom okolí.

Tradične príťažlivé stretnutie je príležitosťou pre všetkých zvedavcov a fanúšikov týchto francúzskych áut s osobitým šarmom, aby sa mohli bližšie zoznámiť s ikonickými modelmi Citroën 2CV,  porozprávať sa s ich hrdými majiteľmi, ktorí sú na svoje autíčka naozaj pyšní. Ikonické vozidielka sú pre našincov známe z francúzskych komédií so žandármi zo Saint Tropez, s divoko jazdiacimi mníškami, alebo aj z filmu o Jamesovi Bondovi…

Program zrazu je skutočne pestrý. Prvým miestom pre stretnutie s kačičkami bude námestie pri Mestskom úrade v Pezinku, kde budú autíčka vystavené, kým ich majitelia navštívia blízke Malokarpatské múzeum. Následne sa vydajú na spanilú jazdu – smer Pezinská Baba. Miesto, s vôňou benzínu je už tradične spájané s motorizmom a s motoristickým športom. Jazda po asfalte s takým silným vyžarovaním je pre mnohých členov 2CV klubu tým, čo v programe zrazu nesmie chýbať. Aj keď kačičky pri jazde na Babu iste nebudú „trhať asfalt“, bude to pre mnohé z nich ich prvý kontakt s motoristickým športom.

Po výjazde na Pezinskú Babu a po malej oddychovej prestávke sa kačičky a ich posádky presunú do Modry, aby poskytli možnosť ukázať sa v ďalšom  meste so silnou  vinohradníckou tradíciou. Po obedňajšej prestávke sa vydajú na ďalšiu návštevu – tentokrát na prehliadku vinárstva Elesko v Modre, časť Kráľová.

Zraz Citroën 2CV klubu je vhodnou príležitosťou ako si spestriť víkendový program. Kto bude chcieť kačičky vidieť zblízka, na týchto miestach budú vystavené približne v tomto čase :

– cca od 9:30 do 10:30 na námestí pri Mestskom úrade v Pezinku;

– od 13. do 14.hodiny na parkovisku v Modre pri reštaurácii Hoffer;

– od 15. do 16.hodiny pred Vinárstvom Elesko Modra

Všetci priaznivci legendárnych „kačičiek“ ich môžu vidieť už v najbližší víkend. Vzorne udržiavané Citroëny 2CV v rôznych verziách a podobách, ale aj ich hrdí majitelia sa radi podelia o nevšedné príbehy, spojené s ich autami aj o príjemnú atmosféru na stretnutí slovenského Citroën 2CV klubu.

Diskusia 2
  1. Monika Matušková Používateľ hovorí

    Pán Paučo, “najbližší víkend” nie je DÁTUM!
    Tak dík za info, ale neviem, kedy by som sa tam mala ísť pozrieť. V sobotu o 13-tej, či v nedeľu?
    Alebo radšej vždy?
    No info hodné novinára, tak Ď.
    Monika M.

  2. Milota Čamajová Používateľ hovorí

    STRETNUTIE S C2Cv poteší všetkých malých a veľkých autíčkárov.Na zdravie Pezinok
    mc

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov