Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Dacia – Čím viac Extreme, tým lepšie

Dacia nám v prostredí Valčianskej doliny predstavila výbavu Extreme, outdoorové verzie svojich modelov.

Značka Dacia je s rodinou, aktívnym životným štýlom a prírodou spojená už roky rokúce a nová identita značky to spojenie s aktívnym životným štýlom a prírodou ešte zvýraznila. Teraz tú spojitosť Dacia dvíha na ešte vyššiu úroveň, na trh totiž uvádza výbavu Extreme, ktorá sa vyznačuje outdoorovými dizajnovými prvkami. Spomínaná výbava je dostupná pre modely Duster, Sandero Stepway, Jogger, ale aj pre elektrickú Daciu Spring.

Charakteristickými prvkami výbavy Extreme sú detaily inšpirované topografickými mapami a medené dekory na exteriéri aj interiéri. Pri modeli Duster nájdete odkaz na topografické mapy na rámoch dverí v oblasti B-stĺpikov a na ozdobnom prvku za blatníkmi predných kolies, pri modeloch Jogger, Sandero Stepway a Spring zasa na ochranných lištách dverí a na dekoračných prvkoch za blatníkmi predných kolies. Medené dekory sú zasa na krytkách zrkadiel, v prednom nárazníku, strešných modulárnych lištách, veku kufra a medené sú aj logá Dacia na diskoch kolies. Všetky modely Extreme majú lesklú čiernu strešnú anténu v tvare žraločej plutvy. Výnimočnosť výbavy Extreme sa vnáša aj do interiéru. Začnem špecifickým, ľahko udržiavateľným čalúnením sedadiel v kombinácii látky a špecifického materiálu MicroCloud, ktorý sa podobá zamatu – mäkký a príjemný na dotyk. Samozrejmosťou je embosované nové logo značky – písmená DC – na sedadlách. Spomínanou látkou MicroCloud sú potiahnuté aj lakťové opierky na dverách. Samozrejme, aj v interiéri sa objavuje medená farba – v prešívaní sedadiel a stredovej lakťovej opierky a lakťových opierok na dverách, na lemoch výduchov klimatizácie a v okolí prevodovej páky, resp. Voliča prevodovky.

Ako som už spomínal, výbava Extreme je dostupná pre modely Duster, Jogger, Sandero Stepway a Spring a vy si môžete vybrať, s akým pohonom ju budete mať. Ja som si ju vyskúšal v modeli Duster s motorom TCe 150, pohonom 4×4 a manuálnou prevodovkou. Vyskúšal som si ju cestou z Bratislavy do valčianskeho hotela Impozant a späť do Bratislavy a tiež na off-roadovej trati v lesoch nad hotelom. A musím povedať, že špeciálne k Dusteru sa tá outdoorová výbava Extreme náramne hodí. Duster totiž bez najmenšieho náznaku ťažkostí prechádzal aj celkom extrémne prekážky – kríženia náprav, strmé klesanie aj brodenie.

V súvislosti so spojením značky s prírodou nám Dacia predstavila aj kempingový set pre Jogger – Dacia InNature. Ide o súpravu z troch prvkov, ktoré si môžete kupovať aj samostatne. Prvým prvkom je skladací kempingový box špeciálne pre Jogger a rozkladací matrac. Box sa vkladá do kufra za sedadlá a po rozložení vytvorí posteľ s dĺžkou 190 cm. Druhým prvkom sú zatemňovacie rolety na okná, aby vám nikto nepozeral dnu a tretím stan pre tri osoby, ktorý si pripevníte k zadnej časti vozidla. S celou súpravou tak môže kempovať v prírode celá päťčlenná rodina.

Test: Dacia Sandero Stepway TCe 110 Expression – Späť na zem!

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov