Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Hyundai Kona má slovenské ceny, vieme všetko podstatné

Hyundai zverejnil cenník novej generácie úspešného SUV modelu Kona s benzínovým a hybridným pohonom.

Úplne nová KONA v porovnaní s prvou generáciou výrazne narástla. Je o 14,5 cm dlhšia, o 2,5 cm širšia a o 2 cm vyššia. Rázvor narástol o úctyhodných 6 cm. Výrazne viac ponúka nová Kona aj z pohľadu batožinového priestoru, ktorý sa zväčšil až o 92 litrov, resp. 144 litrov pri sklopených zadných sedadlách. Rozmermi aj priestorovou ponukou sa tak nová Kona zaradila na špičku segmentu SUV-B, v ktorom Hyundai ponúka aj crossover BAYON.

Atraktívny dizajn a najmodernejšie technológie

Výraznú zmenu prináša Hyundai Kona v oblasti dizajnu. Na prvý pohľad zaujme svetlometmi Seamless Horizon Lamp v prednej aj zadnej časti. Dizajnovú identitu Hyundai dotvárajú odvážne parametrické povrchy ako ostré diagonálne záhyby na bokoch karosérie či prvky parametrických pixelov v svetlometoch.

Nová Kona je tiež prvým vozidlom od Hyundai, ktoré je vybavené systémom Connected Car Navigation Cockpit s možnosťou aktualizácie softvéru Over The Air (OTA) pre všetky systémy vo vozidle. Ďalšou novinkou je odomykanie auta digitálnym kľúčom priložením smartfónu ku kľučke dverí vodiča alebo spolujazdca.

Bohatá výbava v 4 úrovniach

Nový Hyundai Kona je v ponuke s tromi štandardnými stupňami výbavy Comfort, Family a Style a v najvyššej výbave N Line+, ktorá vychádza zo Style a po prvý raz je k dispozícii aj v hybridnej a v budúcnosti aj v plne elektrickej verzii modelu.

Už základná výbava Comfort obsahuje predné LED reflektorové svetlomety, LED denné svietenie vpredu a LED zadné a obrysové svetlá. Z pohľadu bezpečnosti tu nájdeme napríklad asistent na rozjazd do kopca a zjazd z kopca, systém na udržiavanie vozidla v strede jazdného pruhu, automatické núdzové brzdenie s detekciou vozidiel, chodcov a cyklistov vrátane autonómneho núdzového brzdenia pri odbočovaní vľavo. Nechýba ani automatické diaľkové prepínanie svetiel, predné a zadné parkovacie senzory či zadná parkovacia kamera. Vodič ocení výškovo a pozdĺžne nastaviteľný volant, elektricky ovládané okná a digitálnu prístrojovú dosku s centrálnym 4,2-palcovým TFT LCD displejom. Súčasťou základnej výbavy je aj Smart Pack, tzn. inteligentný kľúč so štartovacím tlačidlom, alarmom a imobilizérom. Už výbava Comfort poskytuje integrovanú navigáciu s 12,3-palcovým farebným LCD displejom s podporou služieb Apple CarPlay, Android Auto, Bluelink a Live Services. Za príplatok 700 € je možné si auto s manuálnou prevodovkou dovybaviť Comfort Packom so 16-palcovými diskami z ľahkých zliatin a vyhrievaním volantu a predných sedadiel. Pri výbave so 7 DCT je Comfort Pack už zahrnutý v štandarde.

Druhý stupeň výbavy Family prináša 17-palcové zliatinové disky kolies, predné FULL LED projektorové svetlomety a pozdĺžne strešné lyžiny. Z hľadiska bezpečnosti obsahuje navyše asistenta na monitorovanie mŕtveho uhla, upozornenie na vozidlá približujúce sa zboku pri cúvaní aj varovný systém na bezpečné opustenie vozidla. K dispozícii je výškovo nastaviteľné sedadlo a elektricky nastaviteľná bedrová opierka, vyhrievaný je volant aj predné a zadné sedadlá. V tejto výbave už nájdeme digitálnu prístrojovú dosku Supervision s 12,3-palcovým displejom, automatickú dvojzónovú klimatizáciu s výduchmi pre zadné sedadlá, bezdrôtové nabíjanie telefónu a pri automatickej prevodovke aj adaptívny tempomat.

Tretí stupeň výbavy Style ponúka 18-palcové zliatinové disky, elektricky otvárané piate dvere, zobrazenie mŕtveho uhla na prístrojovej doske alebo asistenta na predchádzanie kolíziám pri parkovaní. Sedadlá sú čalúnené v kombinácii látka/koža, interiér má ambientné podsvietenie a okolie vozidla v uhle 360-stupňov monitorujú 4 kamery. V tejto výbave je auto vybavené prémiovým audiosystémom BOSE a ôsmimi reproduktormi. V úrovni Style patrí k príplatkovej výbave otvárateľné strešné okno (1 200 €) a dva atraktívne balíky. Premium Pack za 1 700 € obsahuje kožené čalúnenie sedadiel s ventiláciou predných sedadiel, elektricky nastaviteľné relaxačné predné sedadlá s pamäťou pre sedadlo vodiča a funkciu digitálneho kľúča. Ešte viac štýlovosti ponúka za 1 900 € Premium Color Pack, ktorý obsah balíka Premium Pack rozširuje o interiér s farebnými akcentmi.

Najvyšším stupňom výbavy novej KONY je N Line+, ktorý vychádza z výbavy Style a navyše prináša športový predný a zadný nárazník, bočné prahy v striebornej farbe, 18-palcové zliatinové disky kolies v exkluzívnom dizajne N Line či dvojitú chrómovanú koncovku výfuku.

Vo všetkých úrovniach výbavy je za príplatok pastelový lak Atlas White (300 €), metalické laky (690 €) a strecha lakovaná v čiernej farbe (600 €).

Benzín, hybrid aj pohon 4×4

Základom ponuky novej generácie modelu Kona je benzínový trojvalec 1,0 T-GDi s výkonom 88,3 kW (120 k) so 6-stupňovou manuálnou prevodovkou a pohonom prednej nápravy v dvoch úrovniach výbavy Comfort (od 22 590 €) a Family (od 25 290 €). Automatická prevodovka 7 DCT je pri tejto motorizácii k dispozícii od výbavy Comfort, ktorá obsahuje aj Comfort Pack so zliatinovými diskami a vyhrievaním volantu a predných sedadiel, od 25 290 €.

Druhou benzínovou motorizáciou v novej KONE je 1,6 T-GDi s výkonom až 145,6 kW (198 k), ktorá je vždy k dispozícii s automatickou prevodovkou 7 DCT, a štartuje na cene 29 490 €. Vo výbave Family tiež ponúka aj možnosť pohonu všetkých štyroch kolies (od 31 290 €).

Najvyšší stupeň výbavy N Line+ je vyhradený pre výkonnejšiu motorizáciu 1,6 T-GDi s pohonom prednej nápravy (od 33 390 €) aj 4×4 (od 35 190 €).

Hybridná Kona poskytuje výkon 104 kW (141 k) a je v ponuke vždy so 6-stupňovou DCT prevodovkou a pohonom prednej nápravy. Zákazníci majú na výber tri úrovne výbavy – Family od 30 690 €, Style od 32 690 € a N Line+ od 34 490 €.

Test: Hyundai Kona N – Kona(ť) či nekona(ť)?

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov