Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Volkswagen Touareg: Vlajková loď prešla faceliftom

Od roku 2002 sa vo svete predalo viac ako milión kusov tohto luxusného SUV, ktoré sa vyrába na Slovensku.

Tretia generácia najväčšieho SUV v portfóliu značky Volkswagen sa dočkala modernizácie. Podľa slov výrobcu, auto nepotrebovalo zásadné zmeny, avšak zaslúžilo si niekoľko vylepšení, vďaka ktorým opäť predbieha konkurenciu. Zvonku sú optické zmeny len minimálne, pribudol najmä nový tvar diskov kolies. Zlepšila sa ale technika – predné aj zadné svetlá po novom vytvárajú originálny svetelný podpis v tvare písmena L, pribudli aj svetelné lišty a podsvietené logo. Zmeny sa dotkli dizajnu svetiel, ale najmä sa zlepšila ich funkčnosť a výkonnosť. Nový Touareg si na cestu svieti špičkovými svetlometmi IQ.Light HD LED matrix, ktoré obsahujú 38-tisíc LED diód.

Volkswagen Touareg

Decentnými zmenami prešiel aj interiér, aj keď vylepšenia sa aj v tomto prípade týkajú skôr techniky. Multimediálny systém Innovision Cockpit dostal nový softvér s prehľadnejším spôsobom ovládania. Veľké obrazovky sú súčasťou už základnej výbavy a zrkadlenie mobilného telefónu cez Android Auto alebo Apple Car Play bude po novom fungovať bezdrôtovo.

Volkswagen Touareg

Vylepšení sa dočkal aj vzduchový podvozok, ktorému konštruktéri dopriali celý rad nových komponentov a zapracovali aj na softvéri ovládania auta. Nový snímač ďalej sníma zaťaženie strechy, pričom komunikuje s elektronikou vozidla. To umožňuje novinke presúvať vyššie priečne sily a zvýšiť tak obratnosť pri jazde na ceste. Nový Touareg by preto mal byť komfortnejší a obratnejší. K dispozícii bude, samozrejme, aj adaptívny podvozok a natáčanie zadnej nápravy.

Volkswagen Touareg

Pod kapotou budú hrať naďalej prím vidlicové šesťvalce a to je super správa! Benzínový trojliter disponuje výkonom 250 kW (340 k) a v prípade nafty budú v ponuke dva varianty. Naftový trojliter môžete mať buď s výkonom 170 kW  (231 k) alebo 210 kW (386 k). Keďže je rok 2023, chýbať nesmú ani eko pohony. V prípade Touaregu sú to dve plug-in hybridné verzie. Na výber bude eHybrid s výkonom 280 kW (381 k) alebo verzia označená písmenom R, ktorá dosahuje výkon až 340 kW (462 k). Nový Touareg si môžete začať objednávať v priebehu leta.

Test: Volkswagen Touareg 3,0 V6 TDI EDITION 20 – Hranica dospelosti

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov