Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Cupra DarkRebel: Kráľ virtuálneho sveta

Cupra DarkRebel. Koncept, ktorý nie je obmedzený fyzickými hranicami a dá sa konfigurovať cez Hyper Configurator.

Do rubriky o dizajne sme si tentoraz vybrali športovú štúdiu značky Cupra, pretože je jedinečná. Nie preto, že by iné značky nemali vo svojom portfóliu športové koncepty, ale preto, že na budúcej podobe “temného rebela” sa môžete reálne podieľať aj vy. A dôvodom je tiež to, že DarkRebel značka ukázala svetu na podujatí Exponential Impulse v Berlíne, kde sme sa za redakciu osobne zúčastnili, pretože v ten večer zažil svetovú premiéru aj nový sériový model Tavascan.   

Koncept DarkRebel prináša maximum DNA značky Cupra, zatiaľ bez akýchkoľvek obmedzení. Nemá byť predpoveďou ale skôr provokáciou. Má za úlohu dokázať, že dizajn je dialógom a nie procesom, tobôž ultimatívnou interpretáciou vízie jednotlivca. Cupra DarkRebel je definovaný ostrými líniami a atletickými proporciami športového automobilu v kombinácii s architektúrou karosérie shooting brake. S odvážnou štúdiou ide španielska značka za hranice materiálneho sveta a rozširuje dizajn do nehmotného sveta, čím zintenzívňuje celkový zážitok. Potenciál virtuálneho priestoru totiž posilňuje kreativitu, predstavivosť a zmyslové vnímanie.

Vitajte v budúcnosti

Preto značka Cupra vytvorila Hyper Configurator –  nástroj, kde fanúšikovia značky môžu rozvíjať svoju kreativitu bez obmedzení fyzickej realizovateľnosti v materiálnom svete. Hyper Configurator umožňuje fanúšikom vytvoriť si svoju vlastnú verziu virtuálnej štúdie a ovplyvniť tak finálny dizajn fyzického modelu, ktorý bude predstavený v budúcnosti. Cupra DarkRebel aj virtuálna realita Hyper Configurator sú krásnym dôkazom toho, ako veľmi sa nová značka snaží vymaniť zo zabehnutých konvencií a dáva si záležať na moderných trendoch.

Ak náhodou stále nerozumiete, ako nám ukážku budúcej dizajnovej filozofie značka prezentovala tak vedzte, že Cupra má vlastný priestor v Metaverse, 3D virtuálnom svete budúcnosti. Ak ste fanúšikmi sci-fi a chcete si vyskúšať vstúpiť do virtuálneho sveta, môžete navštíviť oficiálnu stránku značky. V Cupre dokonca tvrdia, že poznatky od ľudí budú zbierať, vyhodnocovať a napokon ich zapracujú do finálnej podoby konceptu. Vitajte v budúcnosti, priatelia!

Cupra Tavascan: Hrdina novej éry

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov