Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Legendárne stretnutie Wörthersee GTI je mŕtve! Ustojí to VAG komunita?

Pôvodný festival hot-hatch podporovaný aj samotným VW sa už nikdy nevráti, pretože miestna rakúska samospráva hovorí, že nie je v súlade s cieľmi udržateľnosti ekológie!

Smutná správa pre fanúšikov hot-hatchov na celom svete – slávny zraz Wörthersee GTI je mŕtvy. Po trojročnej prestávke vynútenej Covidom sa festival nevráti, pretože miestna samospráva  sa rozhodla, že nie je v súlade s jej environmentálnou politikou. GTI Treffen sa konalo na brehu jazera Wörthersee od roku 1982 a od polovice roku 2000 ho oficiálne sponzoroval Volkswagen.

Vplyv klimatických zmien, zodpovednosť politických činiteľov za ochranu ekosystémov a potreba zosúladiť opatrenia na všetkých úrovniach v súlade s princípmi trvalej udržateľnosti spôsobujú, že je potrebné umiestniť budúci zraz do novej lokality. Na základe týchto úvah môžeme konštatovať, že lokalita krásneho jazera už v najbližších rokoch nebude hostiť žiadne konvenčné veľké automobilové podujatia.

Festival v priebehu rokov priťahoval obrovskú pozornosť, pričom samotný VW vyrábal niekoľko rôznych koncepčných vozidiel založených na Golfe GTI špeciálne pre zraz Wörthersee. Medzi obzvlášť obľúbené patrí koncept Golf GTI Roadster Vision Gran Turismo z roku 2014, koncept Golf Design Vision GTI z roku 2013 a samozrejme Golf GTI W12-650 z roku 2007.

Takže, čo bude ďalej? Končia autosalóny, končia legendárne podujatia… lebo len autá sú pre prírodu škodlivé. Ale to, že sa lieta lietadlami aj pre najmenšie somariny na druhý koniec sveta, to tých hore akosi netrápi. Chorá doba, a celé zle…

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov