Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Alpina B5 GT je ešte rýchlejšia a ešte vzácnejšia!

Alpina v tejto chvíli spadá priamo pod BMW a navyše jej vedenie oznámilo, že ako nezávislý výrobca v roku 2025 skončí. To však na veci nič nemení, aby predstavili skutočnú lahôdku v podobe modelu Alpina B5 GT.

B5 GT nie je nič iné ako ostrejšia, limitovaná edícia už známeho modelu. Pod kapotou sa ukrýva najvýkonnejší pohon v histórii firmy. Ide o známy 4,4-litrový twin-turbo V8, ktorý v tomto prípade generuje výkon 634 koní a maximálny krútiaci moment 850 Nm. To je o 13 koní a 50 Nm viac ako doteraz. To všetko vďaka novému softvéru a zvýšenému plniacemu tlaku.

Verzia GT zrýchli na prvých sto za 3,4 sekundy a  maximálna rýchlosť je až 330 km/h. Kombi je o niečo pomalšie – 3,6 sekundy a 322 km/h. Prenos výkonu na všetky štyri kolesá má na starosti 8-stupňová automatická prevodovka a o rýchle zastavenie sa stará sada výkonných bŕzd Brembo.

Auto ozvláštňujú aj vkusné detaily, akými sú titánové koncovky výfuku či 20-palcové kolesá so vzorom typickým pre značku. Typické sú aj farby karosérie – na výber tmavá námornícka modrá alebo zelená, no tí, ktorí chcú, môžu zvoliť aj voliteľnú modrú Arctic Race, Petrol Mica, Verde British Racing, Chalk, Imola Red, Daytona Violet. Spoločnosť tiež ponúka zákazkové čalúnenie čiernou kožou Dakota s alcantarou a modrými vložkami.

BMW kúpilo značku Alpina, čo to znamená?

 

Zákazníci môžu zadávať objednávky už teraz. Ceny sedanu začínajú na 145 500 € a Touring od 148 500 € . Z každej karosárskej verzie sa vyrobí len 250 exemplárov.

Zdroj: Alpina

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov