Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Dacia Spring Extreme – Väčší výkon a unikátnejší vzhľad

Dacia Spring, ktorá je jedným z najlacnejších elektromobilov v Európe, má novú, oveľa atraktívnejšiu edíciu.

Treba priznať, že prívlastok „Extreme“ sa spája skôr s expedičnými off-roadmi, než s typicky mestskou elektrickou Daciou. Čo je dôležité, tak verzia Extreme dokáže prilákať do showroomov viac zákazníkov ako tie základné. Predovšetkým kvôli atraktívnejšiemu vzhľadu, ale nielen tým. Musím uznať, že Spring oblečený v novom laku Slate Blue vyzerá celkom zaujímavo. Dacia pridala aj niekoľko dekoratívnych nálepiek a samozrejme svoje nové logo. Vzhľad je určite plusom.

Ako sa ukazuje, tak aj pohon, pretože elektromotor spiaci pod kapotou teraz generuje 65 koní namiesto doterajších 45. Stále to nie je veľa, no sami uznáte, že nárast je výrazný. Tým skôr, že motor je spárovaný s novou prevodovkou, čo má priniesť lepšiu akceleráciu a efektívnejšiu rekuperáciu energie. Batéria s kapacitou 26,8 kWh, v súlade s cyklom WLTP, poskytuje papierový dojazd až 220 km na jedno nabitie. To je o 5 km menej ako pri základnej slabšej verzii. Na to, ako ďaleko zájde, má vplyv aj výbava. Tá má byť pomerne bohatá, vrátane multimédií so 7-palcovou obrazovkou a navigáciou, cúvacia kamera, manuálna klimatizácia či 6 airbagov.

Tí, ktorí chcú, môžu už teraz zadávať objednávky na domácom francúzskom trhu, kde bola cena Spring Extreme stanovená 22 300 EUR. To je o 1 500 EUR vyššia ako základná Essential. V najbližších mesiacoch by sa auto malo objaviť aj v iných častiach Európy.

Dacia Spring – Cena je odpoveď

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov